Food is Art Herkkurastit Tampereen Kauppahallissa 2012

MTV Oy, All rights reserved

Food is Art on tamperelaisten kärkiravintoloiden yhteishanke, jolla nostetaan kaupungin kulinaarista imagoa yhteen (grilli)hiileen puhaltamalla. Yhdistyksenä toimiva kokoonpano tarjoilee spesiaaliviikkoja omissa ravintoloissaan sekä levittäytyy myös niiden ulkopuolelle. Viime vuotiset Herkkurastit Tampereen Kauppahallissa muodostuivat perinteeksi, jota haluttiin jatkaa. Tapahtuma on käynnissä kauppahallissa tänään perjantaina 25.5. klo 18 asti sekä huomenna lauantaina klo klo 11-16.

Kävin nappaamassa rastit pikaisesti ruokatunnilla lounaaksi ja voin kehua varauksetta. Viime vuonna taso vaihteli jossain määrin, mutta tällä kertaa suosikkia tai pohjimmaista oli mahdoton löytää. Ja pelkästään hyvässä mielessä. Kympillä sain passin, jonka kuudelta rastilta löytyi huolella tehty namupala. Lopuksi käteen iskettiin vielä kukkanen. Hinta/laatu-suhde lienee vertaansa vailla.

Kokit kertoivat varsin tarkasti annosten työstöstä, mutta täytyy tunnustaa, että kiireaikataululla nautittuna ne menivät pitkälti ohi korvien. Sen voi selonteoista sanoa, että annoksiin on uhrattu paljon vaivaa ja ajattelua. Sen myös maistoi.

Annokset järjestyksessä (suurpiirteisesti kerrottuna):

1. Parmankinkkuun käärittyä broilerimureketta, tryffelimajoneesia ja sellerisipsi

2. Korvasienipiiras, kuusivaahtoa ja tattihyytelöä

3. Munaa, herneitä ja possunkorvaa

4. Munakoisoa ja tomaatti-gazpachoa

5. Itämainen lohi mi cuit ja haaparouskusalaatti

6. Taikinoitua lammasmakkaraa ja palsternakka-sinappikreemi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!