Food is Art Herkkurastit Tampereen Kauppahallissa 2012
Food is Art on tamperelaisten kärkiravintoloiden yhteishanke, jolla nostetaan kaupungin kulinaarista imagoa yhteen (grilli)hiileen puhaltamalla. Yhdistyksenä toimiva kokoonpano tarjoilee spesiaaliviikkoja omissa ravintoloissaan sekä levittäytyy myös niiden ulkopuolelle. Viime vuotiset Herkkurastit Tampereen Kauppahallissa muodostuivat perinteeksi, jota haluttiin jatkaa. Tapahtuma on käynnissä kauppahallissa tänään perjantaina 25.5. klo 18 asti sekä huomenna lauantaina klo klo 11-16.
Kävin nappaamassa rastit pikaisesti ruokatunnilla lounaaksi ja voin kehua varauksetta. Viime vuonna taso vaihteli jossain määrin, mutta tällä kertaa suosikkia tai pohjimmaista oli mahdoton löytää. Ja pelkästään hyvässä mielessä. Kympillä sain passin, jonka kuudelta rastilta löytyi huolella tehty namupala. Lopuksi käteen iskettiin vielä kukkanen. Hinta/laatu-suhde lienee vertaansa vailla.
Kokit kertoivat varsin tarkasti annosten työstöstä, mutta täytyy tunnustaa, että kiireaikataululla nautittuna ne menivät pitkälti ohi korvien. Sen voi selonteoista sanoa, että annoksiin on uhrattu paljon vaivaa ja ajattelua. Sen myös maistoi.
Annokset järjestyksessä (suurpiirteisesti kerrottuna):
1. Parmankinkkuun käärittyä broilerimureketta, tryffelimajoneesia ja sellerisipsi
2. Korvasienipiiras, kuusivaahtoa ja tattihyytelöä
3. Munaa, herneitä ja possunkorvaa
4. Munakoisoa ja tomaatti-gazpachoa
5. Itämainen lohi mi cuit ja haaparouskusalaatti
6. Taikinoitua lammasmakkaraa ja palsternakka-sinappikreemi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti