Mainos
Mainos

Chilifest Finland ja ensimmäinen näytöskeittiöni

Chilifestit ovat alkaneet! Ja meitsin ensimmäinen julkinen kokkailu takana. Hengissä selvittiin. Huomenna lauantaina 16.8. uusiksi. Muistin jälleen, että tykkään olla yleisön edessä höpisemässä, kun homma on hanskassa. Toisaalta hirveimpiä tietämiäni fiiliksiä on olla yleisön edessä, kun on hiukan epävarma asiastaan. Sellaisissakin tilanteissa olen ollut monta kertaa. Kun aiheena on italialainen keittiö, pasta ja chili maun antajana, tiesin juttua riittävän. Sitä tarvittiinkin, koska liedeltä kesti 30 minuuttia kuumentaa pastan keitinvesi kiehuvaksi. Onneksi laitoin sen päälle 10 min ennen esitystä. 20 minuutin nopea ruoanlaitto venähti samalla 40-minuuttiseksi. Tutun aiheen parissa juttua sentään riitti. :)

Tarkoituksenani oli tuoda chili esiin maun avaajana, mausteena muiden joukossa. Ei testosteronia pursuavana suunpolttoaineena. Sitä puolta Chilifestit tarjoaa yllinkyllin. Chili on äärimmäisen monikäyttöinen ja monipuolinen raaka-aine. Siksipä on täysin ansaittua, että se saa omat festarinsa. Tässä fiiliksiä parin vuoden takaa.

Kokkailin kaksi yksinkertaista ruokaa, jotka valmistuvat kotikeittiössä 20 minuutissa ilman hosumista. Pastan kiehuessa ja kastikkeen hautuessa ehtii kätevästi valmistaa alkuruoaksi chilillä vauhditetun mozzarella-annoksen. Ohessa niiden reseptit viinisuosituksineen.

Katso myös blogin muut chiliset reseptit tästä. Lauantaina näytöskeittiössä häärii myös Chef Santeri, joka käväisi Huomenta Suomen haastattelussa (video).

Ja tervetuloa seuraamaan näiden herkkujen valmistusta Tampereen Keskustorille la 16.8. klo 16.30! Olen tuntia aiemmin mukana myös chili con carne -kisan tuomaristossa. Festit jatkuvat aina sunnuntaihin asti.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.