Mainos
Mainos

Blogi Reality - bloggaajan perjantai

Ruokabloggareilla on tapana järjestää toisilleen haasteita, joissa haastetaan "kollegat" kokkaamaan tai toimimaan jonkun teeman puitteissa. Itse en ole niistä koskaan innostunut. Liemessä-blogi heitti viikko sitten idean, johon tartuin. Blogi reality. Tarkoituksena on kirjoittaa ja kuvata yksi päivä bloggarin elämästä mahdollisimman rehellisenä. Ei kuvankäsittelyä. Ei kuvausasettelua ja -rekvisiittaa. Ei kaunisteltuja totuuksia. Tässä siis Sivumaun ensimmäinen haastebloggaus. That's how I roll. Perjantai 19.10.2012. Herään aamulla vaimon torkuttamiseen 6.40. Laitan sängyssä aamu-tv:n päälle ja nappaan koneen syliin. Luen Facebook-kuulumiset, Amppareiden otsikot ja tuoreimmat ruokauutiset. Nostan illalla sängyn viereen laittamani keittokirjakasan ja etsin virikkeitä viikonlopun ruoiksi. Vaimo tuo kahvin sänkyyn. Jo vain. Se on meillä tapana. Samalla, kun hän käy suihkussa, laitetaan kahvi tulille ja se on valmis suihkun jälkeen. Samalla vaivalla sitä kaataa toisenkin kupin ja makuuhuone on melkein matkan varrella. Saa olla kateellinen.

Nousen sängystä 7.30. Keittiön pöydällä odottaa yön likoomassa olleet pavut illallista varten. Aamutoimien jälkeen teen tapani mukaan molemmille leivät. Vaimo ottaa sen mukaansa ja minä laitan omani jääkaappiin odottamaan. Kumpikaan ei pysty laittamaan kiinteää ruokaa suuhun heti herättyään. Heitän vaimon autolla töihin, koska pääsen samalla Tammelantorille. Haen illallista varten Tapolan kärrystä mustamakkaraa. Ostan torikojulta suppilovahveroita ja omenia. Lihakärrystä saan yllätyksekseni hankittua myös tarvitsemani porsaan savupotkan. Suuntaan kohti kauppahallia. Huomaan matkalla, että Keskustorille viritellään maalaismarkkinoita. Päätän piipahtaa siellä, mutta en löydä mitään ostettavaa.http://blogit.mtv.fi/sivumaku/files/2012/10/reality_torilla-1024x1024.jpgRakastan kauppahallin aamutunnelmaa. Papparaiset kerääntyvät aamukahville ja kauppiaat laittavat kojujaan edustuskuntoon. Ostokset hoituvat ilman ruuhkaa ja raaka-aineet ovat esillä tuoreimmillaan. Teen heräteostoksen, kun näen tuoremakkaroita. Ne ovat loistavia viikonloppuaamiaisella. Ostan lihakauppiaalta myös naudan kyljystä sunnuntairuokaa varten ja porkkanoita vihannespuodista muistamatta, että meillä on vielä omaa satoakin jäljellä. Vaihdan poislähtiessä kuulumiset Ahopellon Heikin kanssa, joka tekee esivalmisteluja Armas Pikaruokalassaan. Lisäksi nappaan juustoa mukaan juustokauppiaalta. Viikonlopun ruokaostokset tehtynä perjantaina klo 8.30.

Haen tällä hetkellä töitä työpaikan tai projektien muodossa. Kiinnostusta on ollut paljon ja olen rampannut pari viikkoa ympäri kylää itseäni ja töitäni esitellen. Saaliiksi olen saanut useita orastavia yhteistyökuvioita ja projekteja. Kuvittelin, että minulla olisi kerrankin aikaa lukea muutama pitkään haaveilemani (ammatti)kirja, mutta päivät kuluvat täysin tapaamisten ja projektivalmistelujen parissa. Toimin kotoa käsin, mikä ei hirveästi innosta, mutta on toistaiseksi järkevin vaihtoehto. Jotta kaikesta saisi joskus rahaakin, alkaa toiminimen perustamisella olla jo kiire.

Keitän aluksi toisen erän kahvia, syön aamuleipäni ja alan viimeistellä erään projektin presentaatiomateriaaleja. Saan ne valmiiksi aamupäivällä. Perjantaisin julkaistaan tuoreimmat Billboardin listat, joiden uutuuksia kuuntelen aina päivän aikana läpi raskaasta metallista countryyn, folkiin, hip hopiin ja jazziin. Syön lounaaksi edellispäivän tofu-couscous -aterian. Meillä ei ole mikroa, joten lämmitän sen uunissa. Muistan samalla, että olin unohtanut osan illallisen raaka-aineista. Lähden kauppaan. Törmään ulko-ovella vanhoihin työkavereihin, jotka ovat menossa lounaalle. Liityn seuraan kuulumisia vaihtamaan. Kävellessäni kauppaan, tajuan, etten ole lainkaan varma seuraavan viikon kiireistä ja nyt voisi olla sopiva hetki käydä parturissa. Hiukset leikataan ja pääsen vihdoin ruokaostoksille Sokokselle. Samalla keikalla onnistuu myös Alkossa käynti. Tarkoituksena oli ostaa hyvän hintalaadun italialaisvalkkari, mutta sitä ei löydy. En pysty vastustamaan kiusausta ostaa hitusen kalliimpi viiniuutuus, joka on kerännyt alan lehdissä paljon kehuja. Kylkeen mukaan pullo suosikkioluttani perjantaita kruunaamaan.

Ja takaisin työpöydän (=ruokapöydän) ääreen toisen projektin kimppuun. Päivä kuluukin sen parissa intensiivisesti. Saan loppupäivästä potentiaaliselta asiakkaalta varovaisen vihreän valon aiemmin päivällä lähettämästäni projektista. Toinen vastaa mailiini ja kehuu portfoliotani. Vaimo saapuu kotiin 16.30. Siivoamme yleensä arkena, mutta kiireinen viikko oli lykännyt hankkeen tähän hetkeen. Tunnin puunaaminen ja puhdasta tuli. Vaimo yllättää ja pyytää loihtimaan hyvän drinkin. Lantringit rajaavat paljon vaihtoehtoja ja teen San Franciscon. Sitten jazz soimaan ja ruoanlaittoon. Vaimo katsoo karsastaen (savolaisena) mustamakkaraa. Jazz katkeaa ja taustamusiikista vastaa X Factor USA. Lihat paistumaan ja hautumaan, sitten hetki rauhaa. Illalliseksi nautimme porsaanpotka- ja mustamakkarapataa. Tuhtia makua, mutta pavut olivat jääneet hiukan raaoiksi. Ruoan jälkeen tutustun aamulla Suomessa startanneen Netflixin saloihin. Katsommekin heti sieltä leffan. Taloutemme Robert Redford -fani valitsee illan elokuvaksi Paljain jaloin puistossa ja nukahtaa tunnin kohdalla.

Hyvä päivä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.