Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä

Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä kuva
Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä. MTV

Avoin lasagne on helppo ja tyylikäs tapa tarjoilla pastaa. Tässä staraksi nousevat jokiravun pyrstöt. Lasagnelevyt on leikattu leveiksi suikaleiksi, lasagnetteksi. Tuorepasta toimii parhaiten, mutta homma hoituu esikeitetylläkin. Resepti on helpotettu versio tästä.

HUOM! Nosta ravunpyrstöt kokkauksen alussa jääkaapista, etteivät ole tarjotessa niin kylmiä. Voit näyttää niille hyvin varovasti lopussa myös pannua.

PS. Tsekkaa myös 12 muuta lasagnereseptiä

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.

Avoin lasagne jokiravuilla

2 pääruokaa tai 4 alku- tai väliruokaa

200 g jokiravunpyrstöjä
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 purjo, valkoinen osa ohueksi siivutettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tl fenkolinsiemeniä
3 vartta tuoretta rakuunaa
3 vartta tuoretta tilliä
3 timjamivarren lehdet
1 laakerinlehti
50 g voita
2 rkl tomaattipyreetä
lasi valkoviiniä
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kanalientä
0,5 dl kuohukermaa
200 g tuoretta pinaattia
lasagnelevyjä, mieluiten tuorepastaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

 Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Lisää salottisipuli, porkkana, purjo, valkosipuli, fenkolinsiemenet, rakuuna, tilli, timjami ja laakerinlehti. Laske lämpöä miedolle ja hämmentele seosta 15 min.

Lisää 50 g voita ja tomaattipyree. Hämmennä hetki ja nosta lämpöä keskilämmölle. Kaada sekaan valkoviini ja anna sen porista puolilleen. Lisää vehnäjauho koko ajan sekoittaen niin, ettei siitä tule klimppejä.

Lisää hiljalleen kanaliemestä puolet koko ajan sekoittaen. Maista ja ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista hiljalleen 15 min ja lisää kanalientä sen verran, että nesteen koostumus on kuohukerman paksuista.

Täytä iso kattila tai kasari vedellä ja kuumenna se kiehuvaksi. Mausta suolalla. Ryöppää pinaatit nopsaan ja nosta kuivumaan. Keitä lasagnelevyt samassa vedessä al dente -kypsyyteen. Valuta ja ripottele pastan päälle hiukan oliiviöljyä, ettei se takerru itseensä tai alustaan. Mikäli käytit kuivapastaa, leikkaa levyistä leveitä soiroja. 

Sekoita kastikkeeseen kerma. Maista ja mausta. Surauta sileäksi sauvasekoittimella.

Aseta lautasen keskelle ruokalusikallinen pinaattia. Kaada hiukan kastiketta päälle. Laita päälle kolme pastasoiroa ja niiden päälle hiukan ravunpyrstöjä. Asettele päälle pari pastasoiroa ja niiden päälle hiukan ravunpyrstöjä sekä lorauta pinnalle kastiketta. Tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat