Antipasto: Caprese "burgeri" ja basilikavinegretti
Puutarha puskee satoa ja yritetään täysillä pysyä keittiössä perässä. Näin Pinterestissä kuvan tomaatista, mozzarellasta ja kesäkurpitsasta tehdyistä pinoista ja halusin testata niitä välittömästi. Kun lisää mukaan basilikaa, saa periaatteessa Caprese-salaatin kesäkurpitsalla. Kerrosten kautta pientä antipastoa voisi kutsua burgeriksi. Makua voimistaakseni ripottelin päälle basilikavinegrettiä. Hauska ja helppo pikkunaposteltava alkupalaksi tai aperitiivin kylkeen italialaisittain.
VINKKI!Yritä löytää mahdollisimman samankokoisia tomaatteja, kesäkurpitsoita ja mozzarellapalloja. Omat versiot olivat varsin pieniä, mikä aiheutti nypräystä mozzarellan kanssa, mutta toimi silti hyvin.
VINKKI 2! Aito italialainen aperitivo-tunnelma vaatii spritzeriä. Tässä pari suosikkia.
Caprese "burgeri"
neljälle
1-2 kesäkurpitsaa
2 mozzarellapalloa
3-4 tomaattia
1 puntti basilikaa
1 rkl kuivattua oreganoa
0,5 dl neitsytoliiviöljyä
basilikavinegrettiä (ohje alhaalla)
suolaa
mustapippuria
Leikkaa kesäkurpitsat n. sentin paksuisiksi kiekoiksi. Laita isolle lautaselle tai muovipussiin. Kaada päälle oliiviöljyä ja kuivattua oreganoa niin, että sitä riittää kaikille kiekoille. Anna marinoitua 1-4 h (toimii kiireessä myös ilman marinointia). Grillaa tai paista kesäkurpitsat pehmeiksi. Mausta hiukan suolalla ja pippurilla. Anna hetki jäähtyä, ettei mozzarella sula niiden päällä. Leikkaa mozzarella ja tomaatit n. 5 mm paksuisiksi kiekoiksi. Laita mozzarellaviipale kesäkurpitsan päälle. Sitten päälle 1-2 basilikanlehteä ja tomaattikiekko hatuksi. Lorauta päälle basilikavinegrettiä.
Basilikavinegretti
1/3 punttia basilikaa
1 dl neitsytoliiviöljyä
2-3 rkl valkoista viinietikkaa/balsamicoa
1 tl dijon-sinappia
suolaa
Muserra basilika morttelissa tai sauvasekoittimella mössöksi. Sekoita yhteen kaikki ainekset paitsi öljy. Kaada öljy ohuena nauhana sekaa koko ajan sekoittaen. Niin, että ainekset ovat lopulta tasaisesti sekaisin. Maista ja mausta mieleiseksi. Mikäli ainekset painuvat kerroksiksi, sekoita kunnolla ja lorauta caprese-burgerien tai salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa