Mainos
Mainos

150 ravintola-arvosteluani Suomesta ja muualta

Olen kirjoittanut blogiini yhteensä 150 ravintola-arviota ja taannoisella toimittajakaudellani printtiin parikymmentä päälle. Ravintola-arvioiden kautta innostuin ruokaan aivan uudella tavalla. Kun jouduin heittämään ajatuksen kunnolla mukaan, sain ruoasta paljon enemmän irti. Jotkut ovat kritisoineet, pitääkö aina mennä syömään testaamismielessä. Enemmän tai vähemmän menen aina. Saan sen kautta maksimaalisen kokemuksen irti, vaikka pääpaino olisikin seurassa ja tunnelmassa eikä ruoassa. Kun antaa muutaman sekunnin omaa aikaa haarukalliselle, antaa samalla arvoa ruoan tekijälle ja sen taustavoimille. Usein se tarjoaa lisäpontta myös keskustelulle. Ruoasta on mahtavaa keskustella, kehua ja väitellä. 

RAVINTOLA OPETTAA. Ravintolaruoan kautta olen oppinut valtavasti myös kokkaamisesta. Hyvien makujen kautta intouduin opettelemaan entistä haastavampien ruokien tekoa ja kehittymisen myötä olen oppinut ymmärtämään entistä paremmin raflassa eteen tuotujen ruokien hienouksia ja heikkouksia.

Nykyään olen päässyt onnelliseen asemaan, jossa mut kutsutaan testaamaan ravintoloiden antia. Moneen helsinkiläiseen paikkaan en ehdi, mutta onneksi Tampereellakin on Tampere Food Clubin kautta alkanut syntyä säpinää sen suhteen. Toki valtaosa arvioista syntyy yhä oman menemisen ja lompakon kautta. 

USKOTTAVUUS. Arvostelun tärkein ominaisuus on uskottavuus. Oli ateria tarjottu tai omasta pussista maksettu, blogiin tuleva arvio on rehellinen. Se on ainoa tapa ylläpitää mielenkiintoa arvioitani kohtaan. Lukijamäärien perusteella mun kannattaisi kirjoittaa vain positiivisia arvosteluja, koska niitä jaetaan ravintolan ja fanien kautta paljon, negatiivisia ei tietty niinkään. Pitkällä tähtäimellä se kuitenkin kostautuisi.

Muutama kokki ja ravintoloitsija on vuosien varrella vetänyt herneen nenään perustellun kritiikkini pohjalta. Toivottavasti ottavat silti kritiikistä onkeensa. Suuri valtaosa arvosteluista on kuitenkin positiivisia siitä ymmärrettävästä syystä, että haluan saada parinsadan raflalaskulleni mahdollisimman hyvää katetta ja valikoin ruokapaikkani huolella. Väistämättä joskus silti pettyy. Sen kanssa on makunystyröitteni ja epäonnistuneiden kokkien elettävä.

TAMPERE

Bertha (2015, 20142013 ja 2011, 2011 vanhan blogin puolella)

C (2016, 2013, 2011 sekä Chef Santerin menu, 2011 vanhan blogin puolella)

Como (vanhan blogin puolelle)

Malabadi, Tammela

Ohranjyvä (vanhan blogin puolelle)

Roast (vanhan blogin puolelle)

Trattoria (vanhan blogin puolelle)

Wistub Alsace (vanhan blogin puolelle)

Lopettaneita: Bistro Le Pot, Natalie, Tsaari

KANGASALA

HELSINKI

Chef Sommelier (* Michelin)

The CockGastone (vanhan blogin puolelle)

Grotesk (Dario Cecchini, 2011 vanhan blogin puolella)

Olo (* Michelin)

Muru (vanhan blogin puolelle)

Toscanini (vanhan blogin puolelle)

Lopettaneita:Glogatan 4, Mustachos 

TURKU

KIRKKONUMMI

KUOPIO

OULU

JOENSUU

SAVONLINNA

PIETARSAARI

PORVOO SicaPelle

FISKARS

————- ULKOMAAT ————-

TANSKA, Kööpenhamina

VIRO, Tallinna

Mamma Rosa, Salerno

Dedicato A Mio Padre, Salerno

Il Pacchero, Salerno

Saraceno d’Oro, Positano

Ristorante L’Abside, Amalfi

Il Teatro, Amalfi

Pizzeria Mimì, Ravello

Il Buco, Sorrento (* Michelin)

Rooma -- osa 1Taverna Romana

Taverna Dei Fori Imperiali

La Cabana

Nipotino del Solitario

Osteria del Sostegno

Alle Carrette

Ristorante Il Papalino

Cul de Sac

La Montecarlo

Hostaria al 31

Ad Hoc

Da Carlone

Cavour 313

Melo

Osteria del Caffé Italiano

Vivoli

i’Vinaino

La Casalinga

Trattoria Zàzà

Il Latini

Gusta Pizza

Osteria del Cavalieri (Pisa)

L’aterier deo sapori liguri

Trattoria Rosmarino

Trattoria della Raibetta

Trattoria Antica Sa Pesta

La Taverna di Colombo

L’ Antica Pizzeria da Michele

Osteria Il Gobbetto

Pescheria Mattiucci

Pizzeria Di Matteo

Da Donato  

UNKARI, Budapest

Onyx (* Michelin)

TSEKKI, Praha

A Champanheria, Setúbal

Dona Isilda, Palmela

SKOTLANTI, Edinburgh

The Greyfriars Bobby’s Bar

The Advocate

Mussel Inn

Omar Khayyam (intialainen)

Kenilworth

The Kitchin

Martin Wishart

Chéri Bibi

Le Percolateur

Chartier

Avilys

Bernelių užeiga

Gurme

Le Rouge

Saduté 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.