13 x katkarapuresepti - klassikoista kotiruokaan
Katkaravut ovat kiitollinen raaka-aine. Maukas, monen kanssa toimiva, tulisuutta kestävä, helppo ja nopea valmistaa eikä hintakaan huimaa.
Vaikka näillä leveyspiireillä ei todella tuoreisiin katkiksiin törmääkään, pidän tavallisen pakasteravunkin mausta. Muistan toki kaiholla ensimmäistä kertaa, kun sain maistaa vastapyydettyä katkarapua Napolissa, kalakauppiaan pitämässä bistrossa. Maku oli yllättäen makeahko ja rakenne pehmeä, kun pakasteversiota määrittää raikas suolaisuus ja kevyen napakasti lohkeava rakenne.
Katkaravut tuovat ainakin mun mielestä jokaiseen ruokaan hitusen juhlallisuutta. Kokosin yhteen erilaisia ruokia, joista käy ilmi katkarapujen moniulotteisuus. Mukana on monta klassikkoa, mutta myös vinkeitä uusia ideoita.
Pari asiaa on kuitenkin syytä muistaa. Osta vain vastuullisesti pyydettyjä katkarapuja (MSC) äläkä vaan kypsennä niitä kumimaiseksi.
Gambas al Pil Pil - säpäkkä katkarapu-tapas
Pad Thai - klassinen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa