10 x parsaresepti
Pakkohan parsaa on juhlistaa jälleen eurooppalaisen sesongin alkaessa täysillä. Keräsin yhteen reseptit, joissa se on joko pääosassa tai merkittävänä höysteenä. Parsa nostaa oudolla tavalla annoksen heti hiukan juhlavammaksi, vaikka olisi mukana pelkkänä itsenään. Jätän parsan kanssa kikkailut väliin, koska yksinkertainen kypsennys toimii sen kanssa niin täydellisesti. Variaatiota löytyy tietenkin tekniikoista. Keitetty, höyrytetty, paistettu ja grillattu parsa ovat kaikki omia juttujaan, joita kannattaa vaihdella kauden aikana, jotta saa kaiken irti tästä maukkaasta pötkylästä. Kuten niin monen muunkin sesonkiherkun kohdalla, vedän joka vuosi siitä överit enkä halua nähdäkään sitä - kunnes taas ensi keväänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan