Mainos
Mainos

Henri Alénin ohjeella valmistuu unohdettu klassikko ruoka. Verilettujen kanssa maistuu puolukkasalsa.

Ainekset

    Veriletut:

    • 2,5dl naudan verta
    • 1,5dl kivennäisvettä
    • 1 kananmuna
    • 2dl ruisjauhoja
    • 0,5tl suolaa
    • ripaus mustapippuria
    • 1rkl hienonnettua lipstikkaa tai fenkoliyrttiä
    • voita paistamiseen

    Puolukkasalsa:

    • 1,5dl puolukoita
    • 1 shalottisipuli
    • 2tl sokeria
    • 1rkl punaviinietikkaa
    • ripaus suolaa

    Valmistusohje

    Letut:

    Sekoita veri ja kivennäisvesi keskenään. Lisää mukaan muna, ja ruisjauhot vähitellen kokoajan vispaten. Lisää loput aineet ja anna taikinan turvota 10 minuuttia peitettynä. Paista pannulla voissa rapeiksi ohukaisiksi.

    Puolukkasalsa:

    Sulata puolukat ja hienonna sipuli. Lisää joukkoon etikka ja sokeri sekä ripaus suolaa. Anna maustua hetki ja tarjoile veriohukaitten kanssa.

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.