Mainos
Mainos

Paistetut toscaomenat kruunaa oikeasta vaniljatangosta valmistettu vaniljakastike.

5 annosta

  • 400 g happoisia omenoita

Kuorrutus

  • 70 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja
  • 2 rkl Ohrakasta
  • 1 1/2 rkl maitoa

Vaniljakastike

  • 4 keltuaista
  • vaniljatanko
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 l kevytmaitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl Ohrakasta

Valmistusohje

Poista omenoista siemenkodat. Kuori ja halkaise omenat ja lado ne uunivuokaan. Kiehauta tosca-kuorrutuksen aineet ja kaada kuorrutus omenoiden päälle. Kypsennä 225 asteessa 20 – 30 minuuttia.

Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Mittaa ainekset kylminä kattilaan ja vatkaa sekaisin. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia.Jäähdytä ja vatkaa jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko. Tarjoa omenat haaleana kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.