Punakampela juurespyttipannun kera
Kalafileet voi hyvin tuplapaneerata. Kala paneerataan, jotta sen maku säilyy, ja jottei se kuivu liikaa paistettaessa. Juurespyttipannu on maukas lisäke.
Ainekset
- Neljälle
- 600 g punakampelafileitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 4 sitruunaviipaletta
- 4 tillinoksaa
Juurespyttipannu
- 1 porkkana
- ½ punainen paprika
- ¼ purjo
- 1/3 kesäkurpitsa
- 6 perunaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Juurespyttipannu: Kuori porkkana ja perunat. Kuutioi porkkana, paprika, kesäkurpitsa ja perunat pieneksi. Suikaloi purjo. Paista perunat lähes pehmeiksi. Lisää purjo, paprika, kesäkurpitsa ja porkkana. Paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paneerattu kala: Kaada jauhot syvälle lautaselle. Vatkaa munat vesitilkan kanssa ja kaada toiselle syvälle lautaselle. Laita korppujauhot kolmannelle. Kuivaa kalafileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paneeraa fileet kastamalla ne ensin jauhoihin, sitten vatkattuun munaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Paista kalafileet voissa.
3. Koristele sitruunalla ja tillillä, tarjoile pyttipannun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka