Punakampela juurespyttipannun kera

Kalafileet voi hyvin tuplapaneerata. Kala paneerataan, jotta sen maku säilyy, ja jottei se kuivu liikaa paistettaessa. Juurespyttipannu on maukas lisäke.

Ainekset

  • Neljälle
  • 600 g punakampelafileitä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 4 sitruunaviipaletta
  • 4 tillinoksaa

Juurespyttipannu

  • 1 porkkana
  • ½ punainen paprika
  • ¼ purjo
  • 1/3 kesäkurpitsa
  • 6 perunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Juurespyttipannu: Kuori porkkana ja perunat. Kuutioi porkkana, paprika, kesäkurpitsa ja perunat pieneksi. Suikaloi purjo. Paista perunat lähes pehmeiksi. Lisää purjo, paprika, kesäkurpitsa ja porkkana. Paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Paneerattu kala: Kaada jauhot syvälle lautaselle. Vatkaa munat vesitilkan kanssa ja kaada toiselle syvälle lautaselle. Laita korppujauhot kolmannelle. Kuivaa kalafileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paneeraa fileet kastamalla ne ensin jauhoihin, sitten vatkattuun munaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Paista kalafileet voissa.

3. Koristele sitruunalla ja tillillä, tarjoile pyttipannun kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!