Porsaanfileetä ja chorizomakkaraa

Ohjeeseen on kaksi lähestymistapaa. Helppoa ruoanvalmistusta arvostava paistaa lihan ja makkarana erikseen ja ostaa valmista purkkisalsaa. Edistynyt kokki taas täyttää fileen makkaralla ja valmistaa salsan oheisen ohjeen mukaan.

4 annosta

  • 600 g porsaan sisäfileetä
  • 2 chorizomakkaraa
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Tomaatti-chilikastike

  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl tomaattimehua
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
  • ½ nippu tuoretta korianteria

Salsa

  • 50 g voita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 latva-artisokan pohjaa
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ nippu tuoretta korianteria
  • 2 rkl vaaleita papuja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Tomaatti-chilikastike: Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Ruskista fariinisokeri, lisää sipulit ja inkivääri ja anna maustua 5 minuuttia. Lisää viini ja tomaattimehu ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Siivilöi kastike ja lisää viinietikka, chili ja korianteri.

2. Salsa: Kiehauta kattilassa voi ja valkoviinietikka. Suikaloi tomaatit, leikkaa latva-artisokanpohjat neljään osaan, hienonna korianteri ja sekoita kaikki härkäpapujen joukkoon. Lisää voi-viinietikkaseos ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Porsaanfilee yksinkertaisesti: Leikkaa filee paloiksi ja paista palat voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise ja paista makkarat.

Edistyneen kokin porsaanfilee: Kuumenna uuni 125 asteeseen. Leikkaa porsaanfilee neljään osaan ja tee jokaiseen läpiviilto pituussuunnassa. Leikkaa chorizo-makkarasta neljä palaa ja työnnä ne fileiden sisään esimerkiksi terävän puikon avulla. Paista kullanruskeiksi paistinpannulla. Kypsennä uunissa 8 minuuttia.

4. Annostele porsaanfilee ja salsa lämpimille lautasille. Valuta päälle tomaatti-chilikastike ja koristele timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat