Ohukaistorttu salamilla
Julkaistu
Ohukaistortut voi täyttää vaikka millä. Jauhelihakastikkeella, sienimuhennoksella, vihannesseoksella – tai kokeile tätä täytettä, salamia ja tomaattikastiketta.
Neljälle
- 1 pkt ohukaistaikina-aineksia tai itsetehtyä taikinaa
Täyte
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 1 tl oreganoa
- 4 tuoretta tomaattia, viipaleina
- n. 200 g salamia, ohuina viipaleina
- 2-3 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vatkaa ohukaistaikina.
2. Keitä tomaattimurska, suola, pippuri, oregano, öljy ja valkosipuli.
3. Paista ohukaisia. Lado niitä niiden valmistuessa uunivadille vuorotellen viipaloitujen tomaattien, taiteltujen salamiviipaleiden ja tomaattimassan kera.
4. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka