Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Nokkoset sopivat myös leivonnan raaka-aineeksi. Kerää nokkoset puhtaalta paikalta. Huuhdo ja kiehauta, jäähdytä ja painele kuiviksi, leikkaa muutamaan osaan. Voit käyttää myös pakastepinaattia (1–2 pss). Anna taikinan turvota ja paista miedolla lämmöllä.

noin 30 kpl

  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
  • 2½ dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
  • tai Erikoisvehnäjauhoja
  • tai Sämpyläjauhoseosta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1½ l nuoria silputtuja nokkosenlehtiä (n. 1,5 dl ryöpättynä)

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia.

Paista pieniksi letuiksi.

VINKKI: Kokeile yrteillä, eli nokkosen tilalla voit kesällä käyttää itse kasvattamiasi tai torilta ostettuja yrttejä. Silppua ne pieneksi taikinan joukkoon, ei tarvitse ryöpätä. Voit myös käyttää kuivattua nokkosrouhetta, sitä tarvitaan tähän taikinamäärään noin 3 dl tai oman maun mukaan.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.