Mureketäytteiset metsäkyyhkyset

Metsäkyyhkyset ovat hieman harvinaisempaa herkkua, mutta jos itse metsästät, ystäväsi metsästävät tai osut kauppahallin riistaosastolle, niin kokeile ihmeessä. Täytä linnut makoisalla murekkeella, keitä ne kypsiksi liemessä ja voilà! Herkuttelemaan!

Neljälle

  • 4 metsäkyyhkystä (joissa mukana maksa, sydän ja kivipiira)
  • 2 sipulia
  • voita paistamiseen
  • 2 dl kanalientä

Mureke

  • 4 maksaa, sydäntä ja kivipiiraa
  • 1 dl tuoreita sekasieniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 1 kananmuna
  • 1 maustemitta muskottia
  • suolaa ja valkopippuria

Lisäksi

  • 1 dl viinirypäleitä

Valmistusohje

1. Hiero linnut suolalla ja pippurilla, ja leikkaa ne auki rintalastaa pitkin. Kuori ja hienonna toinen sipuli ja kuullota se voissa. Leikkaa toinen sipuli lohkoiksi. Hienonna maksat, sydämet ja kivipiirat oikein pieneksi silpuksi. Silppua sienet. Sulata voi.

2. Sekoita keskenään paistettu sipulisilppu, sisäelimet, sienet, voi ja persiljasilppu. Riko kananmuna joukkoon ja sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla muskotilla.

3. Täytä linnut murekkeella ja kiinnitä ne cocktailtikuilla. Ruskista voissa ympäriinsä ja nosta pataan. Laita mukaan loput sipulilohkot ja kaada päälle kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi, sulje kansi ja keitä hiljaa noin tunti. Kuori ja halkaise rypäleet. Lisää ne pataan juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja