MasterChef: Kuhaa kolmella tapaa – Danin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kisattiin kaksintaistelussa ammattilaista vastaan.
Raaka-aine & määrä
- 1 kokonainen kuha
- 100 g maa-artisokka
- 2 hunajanaurista
- 3 salottisipulia
- 100 g kuusi
- 50 g kuningasrapu
- 4 dl kuohukerma
- 500 g voi
- koristeluun ruusua, mesiangervoa
- 50 g raparperi
Valmistusohje
Tee ruskeavoi. Grillaa kuningasravun jalat ja sipulit. Rensaa kuha ja ota posket. Aloita kastike liemi sipulilla, kalan rangalla ja kuningasravun kuorilla. Säästä liha.
Paahda maa-artisokat, ja tee pyree kermasta ja voista. Grillaa osa paahdetuista maa-artisokista.
Savusta kuusella kuhafileet ja posket ja kypsennä ruskeassa voissa.
Kypsennä kuha ceviche etikalla, suolalla ja kuusiöljyllä.
Leikkaa mandoliinilla hunajanauris ja pikkelöi 1-2-3 liemellä.
Friteeraa jäkälä ja mausta tryffelillä ja suolalla.
Siivilöi kastike ja jatka kermalla. Poraa lopuksi sauvasekoittimella voi joukkoon, leikkaa ravunlihat ja mäti kuppiin ja viimeistele kastike kuusiöljyn kanssa.
Koristele annos ruusulla ja mesiangervolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan