MasterChef: Grillattua kultaotsa-ahventa, säilöttyjä sieniä ja retikkaa, aromaattista kanalientä sekä kaviaaria – Aleksin resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.
Kala
- 2 Kultaotsa-ahvenen filettä
- 1,5% suolaa
- Rypsiöljyä grillaamiseen
Grillattu portobello
- 1 kpl portobello
- Suolaa
- Rypsiöljyä grillaamiseen
Säilötty herkkusieni
- 3 kpl herkkusieniä
- 1-2-3 Lientä (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
- Soijaa
Aromaatttinen kanaliemi
- 1 l kanalientä
- 150 g guancialea
- 30 g nduja
- 1 sitruunan kuori
- 6 kpl tähtianista
- 50 g kelp-levää
- Riisiviinaetikkaa
- Suolaa
- Soijaa
Säilötty retikka
- 1-2-3 Lientä
- ¼ osa retikkaa
Haudutettu paksoi
- 1 kpl paksoi
- 3 dl aromaattista kanalientä
Valmistusohje
Laita kanaliemi hellalle redusoitumaan. Irrota kultaotsa-ahvenesta fileet ja siisti ne ruodottomiksi. Suolaa fileet 1,5% suolalla.
Tee pikkeliliemi ja jaa kahteen astiaan. Mausta sienille tarkoitettu pikkeliliemi soijalla.
Kun kanaliemi on redusoitunut noin kolmanneksen, uuta liemeen maut. Siilaa ja mausta suolalla, etikalla ja sokerilla.
Hauduta paksoi aromaattisessa kanaliemessä. Grillaa kultaotsa-ahvenfileet. Sudi nahkaan öljyä ja laita kuumaan grilliin. Grillaa myös portobellot.
Kokoa annos. Laita kasvikset ja sienet alle ja kala päälle. Viimeistele kaviaarilla ja tarjoile kuuman liemen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite