MasterChef: Grillattua kultaotsa-ahventa, säilöttyjä sieniä ja retikkaa, aromaattista kanalientä sekä kaviaaria – Aleksin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps10_annos_ALEKSI_kuva_juuli_aschan_001 (1)

MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.

Kala

  • 2 Kultaotsa-ahvenen filettä
  • 1,5% suolaa
  • Rypsiöljyä grillaamiseen

Grillattu portobello

  • 1 kpl portobello
  • Suolaa
  • Rypsiöljyä grillaamiseen

Säilötty herkkusieni

  • 3 kpl herkkusieniä
  • 1-2-3 Lientä (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
  • Soijaa

Aromaatttinen kanaliemi

  • 1 l kanalientä
  • 150 g guancialea
  • 30 g nduja
  • 1 sitruunan kuori
  • 6 kpl tähtianista
  • 50 g kelp-levää
  • Riisiviinaetikkaa
  • Suolaa
  • Soijaa

Säilötty retikka

  • 1-2-3 Lientä
  • ¼ osa retikkaa

Haudutettu paksoi

  • 1 kpl paksoi
  • 3 dl aromaattista kanalientä

Valmistusohje

Laita kanaliemi hellalle redusoitumaan. Irrota kultaotsa-ahvenesta fileet ja siisti ne ruodottomiksi. Suolaa fileet 1,5% suolalla.

Tee pikkeliliemi ja jaa kahteen astiaan. Mausta sienille tarkoitettu pikkeliliemi soijalla.

Kun kanaliemi on redusoitunut noin kolmanneksen, uuta liemeen maut. Siilaa ja mausta suolalla, etikalla ja sokerilla.

Hauduta paksoi aromaattisessa kanaliemessä. Grillaa kultaotsa-ahvenfileet. Sudi nahkaan öljyä ja laita kuumaan grilliin. Grillaa myös portobellot.

Kokoa annos. Laita kasvikset ja sienet alle ja kala päälle. Viimeistele kaviaarilla ja tarjoile kuuman liemen kanssa.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!