Mainos
Mainos

Syksyn luumut ja kriikunat soveltuvat runsaan sadon aikaan loistavasti hilloksi. Näillä hilloilla voit täyttää leivonnaiset, tarjota lettujen tai pannukakun seurana, nauttia juustojen kanssa tai herkutella vaikkapa paahdetun leivän kanssa.

800 g tuoreita luumuja tai kriikunoita

1 kanelitanko

3/4 dl vettä

2 dl hillosokeria

1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Poista luumuista tai kriikunoista kivet ja paloittele hedelmät pieniksi kuutioiksi.

Laita ne kasariin yhdessä kanelitangon ja veden kanssa.

Kiehauta. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia välillä sekoitellen.

Poista kanelitanko.

Laita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.