Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa suklaa näyttelee suurta osaa.

Suklaamuropohja (mallas)

  • 95g voita
  • 75g sokeria
  • 1,5g suolaa
  • 1 kpl (60g) kananmuna
  • 2 keltuaista
  • 140g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
  • 30g kaakaojauhetta
  • 20g mämmimallasta
  • 1,5g leivinjauhetta

Vadelmakiisseli

  • 400 g pakastevadelma, Pakkasmarja
  • 60 g kananmunan keltuaista
  • 75 g kananmunaa
  • 60 g sokeria
  • 75 g voita
  • 1 kpl liivatelehti

Suklaakuorrute

  • 200 g suklaa
  • 200 g kermaa
  • 50 g maitoa

Suklaakoriste

  • jäätä, vettä ja suklaata kaakaojauhetta

Valmistusohje

SUKLAAMUROPOHJA: Sekoita kaikki keskenään, kelmuta massa ja jäähdytä kylmiössä. Kaulitse levänneestä taikinasta ohut levy ja stanssaa muotilla 10 cm kokoisia ympyröitä. Painele taikina muotteihin ja paista 180-asteessa noin 12 minuuttia. Irrota muoteista lämpiminä.

VADELMAKIISSELI: Keitä vadelmat ja paseeraa. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Lämmitä vadelmasose, kananmunat ja sokeri 84-asteeseen. Lisää liivate, jäähdytä 40-asteeseen ja lisää voi.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja