Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Suussa sulavan suklaiset porkkanakakkupuikot, Hannan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 18.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa iskettiin jätskimuistot pöytään.

Porkkanakakkupohja

  • 150 g porkkanaraastetta
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1,25 dl ruokokidesokeria
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 2,25 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • Kanelivaahto
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 10 g cream fixiä
  • 2-3 tl kanelijauhetta

Valkosuklaakuorrute

  • 400 g valkosuklaata
  • 2 dl mantelirouhetta
  • Oranssia pastaväriä

Koristeet

  • 100 g valkoista sokerimassaa
  • Vihreää pastaväriä
  • Valkosuklaata (sulatettu)
  • Elintarvikeliimaa

Valmistusohje

PORKKANAKAKKUPOHJA: Raasta porkkanat raasteeksi. Laita uuni kuumenemaan 150 astetta (kiertoilmauuni).  Mittaa kananmunat, sokeri sekä öljy monitoimikoneeseen ja sekoita sekaisin.  Mittaa erilliseen kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Laita kuivat aineet munaseokseen, ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon porkkanaraaste. Leivitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Huomaa, että uuneissa on eroja, joten tarkkaile pohjaa paiston aikana, ja testaa kypsyys hammastikun avulla. Kun pohja on kypsä, ota se pois uunista ja anna jäähtyä. Murusta pohja joko käsin tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon tuorejuusto sekä tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

KANELIVAAHTO: Vaahdota kerma, ja lisää joukkoon cream fix vaahdotuksen loppuvaiheessa. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma, ja mausta seos kanelilla. 

VALKOSUKLAAKUORRUTE: Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Sulata suklaata hitaasti miedolla lämmöllä kattilassa liedellä. Lämmitä suklaa 40 asteiseksi. Jäähdytä suklaa 26-27 asteiseksi vesihauteessa. Lämmitä suklaa uudelleen 25-29 asteiseksi. Värjää valkosuklaa oranssiksi. Levitä valkosuklaata kymmeneen cakesiclesmuottiin noin 1 rkl/1 muotti. Käytä apuna pullasutia. Huomaa, että riippuu muotin koosta, kuinka paljon suklaata muottiin menee. Puhdista suklaasta hammastikkua apuna käyttäen muotissa oleva puutikulle tarkoitettu kohta. Laita tikku paikalleen niin, että se tulee vain hieman näkyviin.
• Ripottele valkosuklaan päälle mantelirouhetta. Laita muotti jääkaappiin kovettumaan. 

KORISTEET: Värjää massa vihreäksi. Muotoile vihreästä massasta porkkanoille lehdet. Leivosten kokoaminen ja koristelu. Kun valkosuklaa on kovettunut muoteissa, laita noin ruokalusikallinen kanelivaahtoa muotiin valkosuklaan päälle, painele sitten muottiin kevyesti porkkanakakkumassaa. Tee mahdollisimman tiivistä jälkeä, mutta älä paina liian kovaa, ettei pohjalla oleva suklaa murru. Ripottele massan päälle vielä mantelirouhetta. Peitä massa noin ruokalusikallisella suklaata, ja tasoita pinta lusikalla tai palettiveitsellä (tämä on parempi). Työnnä puutikut pakoilleen kunnolla niin, että ne uppoavat selvästi leivoksen sisään. Nosta jääkaappiin/pakastimeen kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, irrota leivokset varovasti muoteista. Koristele puikot sokerimassa lehdillä: liimaa lehdet paikalleen puikon kärkeen niin joko elintarvikeliimaa tai sulaa suklaata apuna käyttäen. Laita loppu suklaasula pieneen pursotinpussiin, johon leikkaat pienen aukon. Tee suklaalla raitoja puikkojen päälle. Asettele puikot ympyrän muotoon tarjoiluastialle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Ullan Kakkumuistoja Karjalasta -hunajakakkuKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänäKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Pala rakkautta (suklaakakku)
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti