Koko Suomi leipoo: Prinsessa Vivecan vaunut
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.
Keksitaikina
- 750 g voi
- 9 dl sokeria
- 6 kananmunaa
- 6 tl vaniljauute
- 6 tl sitruuna-aromi
- 24 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
Kaulintaan
- 3 dl vehnäjauhoja
Liimaukseen
- 6 dl sokeria
- 1 kpl elintarvikeliima
Pikeeri
- 4 valkuaista
- 16 dl tomusokeria
- 16 tippaa sitruunan mehutiiviste
- vaaleanpunaista pastaväriä
- Vaaleanpunaisia ja valkoisia sokerihelmiä
Valmistusohje
KEKSITAIKINA: Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri Älä vaahdota! Lisää kananmunat ja makuaineet. Sekoita muutama kerran varovasti.Lisää jauhot parissa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna olla kylmässä noin 30 min. Levitä taikina jauhotetulle leivinpaperille. Käytä toista leivinpaperia päällä kaulitessa. Kauli levy ja laita vaunukaava päälle ja leikkaa haluttu muoto. Toista saman lailla kaikki osat. Isot keksiosat kannattaa pistellä ennen paistoa. Paista keksipohjia 180 asteessa noin 10 -13 min ja anna sen jälkeen jäähtyä. Koristele pikeerillä valmiit osat ja kokoa teos elintarvikeliimalla.
PIKEERI: Vatkaa valkuaisia ja noin 3 dl tomusokeria, kunnes seos muuttuu vitivalkoiseksi (noin 2min). Lisää loput tomusokerit vatkaa seos tasaiseksi ja lisää lopuksi sitruunanmehutiiviste. Laita osa pikeeristä (n. 3 dl) eri kulhoon ja värjää vaaleanpunaiseksi. Laita pikeerit pursotuspusseihin.
KORISTELU: Tee vaunun reunukseen köynös koko pituudelle. Tee köynöstaitteeseen rusetti. Keskelle vaunun sivuun iso sydän ja nimilaatta missä lukee Viveca. Kupuun ääriviivat sateenvarjomaisesti. Peittoon pieni nalle ja helistin sivulle sekä rusetti keskelle. Yläreunaan röyhelököynös. Renkaisiin pinnat pikeerillä. Kahvaan sydän pikeerillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje