Koko Suomi leipoo: Prinsessa Vivecan vaunut

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_3_BEAUTYSHOTS_KEKSITAIDETTA_KATJA

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Keksitaikina

  • 750 g voi
  • 9 dl sokeria
  • 6 kananmunaa
  • 6 tl vaniljauute
  • 6 tl sitruuna-aromi
  • 24 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa

Kaulintaan

  • 3 dl vehnäjauhoja

Liimaukseen

  • 6 dl sokeria
  • 1 kpl elintarvikeliima

Pikeeri

  • 4 valkuaista
  • 16 dl tomusokeria
  • 16 tippaa sitruunan mehutiiviste
  • vaaleanpunaista pastaväriä
  • Vaaleanpunaisia ja valkoisia sokerihelmiä

Valmistusohje

KEKSITAIKINA: Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri Älä vaahdota! Lisää kananmunat ja makuaineet. Sekoita muutama kerran varovasti.Lisää jauhot parissa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna olla kylmässä noin 30 min. Levitä taikina jauhotetulle leivinpaperille. Käytä toista leivinpaperia päällä kaulitessa. Kauli levy ja laita vaunukaava päälle ja leikkaa haluttu muoto. Toista saman lailla kaikki osat. Isot keksiosat kannattaa pistellä ennen paistoa. Paista keksipohjia 180 asteessa noin 10 -13 min ja anna sen jälkeen jäähtyä. Koristele pikeerillä valmiit osat ja kokoa teos elintarvikeliimalla.

PIKEERI: Vatkaa valkuaisia ja noin 3 dl tomusokeria, kunnes seos muuttuu vitivalkoiseksi (noin 2min). Lisää loput tomusokerit vatkaa seos tasaiseksi ja lisää lopuksi sitruunanmehutiiviste. Laita osa pikeeristä (n. 3 dl) eri kulhoon ja värjää vaaleanpunaiseksi. Laita pikeerit pursotuspusseihin.

KORISTELU: Tee vaunun reunukseen köynös koko pituudelle. Tee köynöstaitteeseen rusetti. Keskelle vaunun sivuun iso sydän ja nimilaatta missä lukee Viveca. Kupuun ääriviivat sateenvarjomaisesti. Peittoon pieni nalle ja helistin sivulle sekä rusetti keskelle. Yläreunaan röyhelököynös. Renkaisiin pinnat pikeerillä. Kahvaan sydän pikeerillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.