Mainos

Koko Suomi leipoo: Karin Ruskahässäkkä

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps3_taidonnäyte_ScrCapt7_Ruskahassakka

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.

Aineet

  • 100 g Valio voita
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunankuori, raastettuna
  • 2 rkl rosmariinia, tuore
  • 1 tl suolaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 200 g ruokosokeria
  • 200 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • vihreä pastaväri
  • punainen pastaväri

Täyte

  • 100 g pekonia
  • 50 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
  • 3 rkl ruohosipulia, tuore
  • 1 tl mustapippuria

Kuorrutus ja koristeet

  • 200 g             tummaa suklaata
  • 1 dl                vispikermaa, lämmitä kuumaksi
  •                     (ganache kuorrutus)
  • 4 kpl              mansikkaa, tuore
  • 5 kpl              vadelmaa, tuore
  • 6 kpl              karhunvadelmaa, tuore
  • sitruunankuori

Valmistusohje

OHJE: Voitele ja korppujauhota vuoka, 20 cm irtopohjavuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja sekoita siihen oliiviöljy, raastettu sitruunankuori ja silputtu rosmariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi (niin, että vaahtoon tulee kestäviä huippuja). Nostele muna-sokerivaahdon sekaan ensin puolet jauhoista ja sitten puolet öljy-voiseoksesta. Toista toisen kerran eli kunnes kaikki ainekset ovat taikinassa, älä vatkaa enää, ettei vaahdosta lähde ilmat. Jaa taikina kolmeen (3) osaan, jätä yksi osa perustaikinaksi, värjää toinen osa punaiseksi ja kolmas osa vihreäksi.

Kaada vuokaan 1/3 osa perustaikinaa, tasoita. Laita punainen ja vihreä taikina pursotinpussiin, pursota vuorotellen punainen ja vihreä raita, jonka jälkeen jälleen perustaikina kerros. Väritaikinat uudelleen, mutta nyt päinvastaisessa järjestyksessä kuin edellisessä kerroksessa. Laita viimeiseksi perustaikina, tasoita. Paista 175 asteessa 40-45min, kunnes kakku on kypsä ja kauniin värinen, kokeile tikulla kypsyys (tikkuun ei saa jäädä taikinaa kiinni). Valmista odotellessa täyte. Hienonna pekoni ja paahda se uunissa. Sekoita tuorejuustoon pekoni, ruohosipuli ja mustapippuri. Annan kakun jäähtyä ja irrota vuoasta. Leikkaa keskelle läpi menevä reikä, n. 5 cm. Leikkaa palasta 1cm siivu kanneksi täytteen päälle. Laita reikään täyte ja kansi päälle.

KUORRUTUS JA KORISTEET: Kaada puolet kuumasta kermasta suklaan päälle ja odota noin minuutti ennen sekoittamista.  Kaada toinen puolisko kermasta pienissä erissä suklaan joukkoon, välillä hämmentäen. Siirrä jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun päälle palettiveitsellä.

Koristele marjoilla ja sitruunankuorella.


Parhaat ruokaohjelmat