Kanakeittoa ja vohvelivoileipiä
Tämä keitto sopii niin isoille kuin pienillekin. Pasta keitossa on yleensä suosittua, jos pöydän äärellä on lapsia. Vohvelivoileivistäkin lapset pitävät. Paista ne voileipägrillissä tai vohveliraudalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 kanafileetä
- 1 l kanalientä
- 1 ½ perhosmakaroneja
- 200 g parsakaalia
- 1 ½ dl vihreitä herneitä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
- 8 viipaletta pehmeää leipää
- 6 rkl juustoraastetta
- 4 tl sinappia
Valmistusohje
1. Paloittele kanafileet hieman sokeripalaa suuremmiksi paloiksi, laita ne pataan. Kaada päälle kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää makaronit, keitä 8 minuuttia.
2. Lisää parsakaali, kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Lisää herneet, mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton kuumeta kunnolla.
3. Vohvelivoileivät: Levitä sinappia neljälle leipäviipaleelle ja ripottele päälle juustoraastetta. Peitä toisella leipäviipaleella. Paista tuplavoileivät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia