Kanaa fenkolikastikkeessa
Fenkolinsiemenet tuovat makua tähän kanaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 1 kokonainen broileri, noin 1,3 kg
- pieni nippu tuoretta salviaa
- pieni nippu tuoretta rosmariinia
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- Lanfranchi neitsytoliiviöljyä
- 3 tl Ortalli balsamietikkaa
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohje
Huuhtele ja kuivaa kana. Hiero kanan pinta ja sisäpuoli suolalla ja pippurilla sekä laita salvian- ja rosmariininoksat kanan sisään antamaan makua.
Valuta oliiviöljyä kanan päälle ja paista 190-asteisessa uunissa, uunin yläosassa. Noin kymmenen minuutin kuluttua, valuta balsamiviinietikka kanan päälle ja jatka paistamista vielä 40 minuuttia. Sivele aina välillä kanaa sen omalla paistoliemellä.
Ota kana uunista ja pidä se lämpimänä. Poista paistoliemestä suurin osa rasvasta ja mausta liemi ripauksella fenkolinsiemeniä. Tarjoa kana tumman fenkoliliemen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa