Kanaa fenkolikastikkeessa

Fenkolinsiemenet tuovat makua tähän kanaan.

4 annosta

  • 1 kokonainen broileri, noin 1,3 kg
  • pieni nippu tuoretta salviaa
  • pieni nippu tuoretta rosmariinia
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • Lanfranchi neitsytoliiviöljyä
  • 3 tl Ortalli balsamietikkaa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje

Huuhtele ja kuivaa kana. Hiero kanan pinta ja sisäpuoli suolalla ja pippurilla sekä laita salvian- ja rosmariininoksat kanan sisään antamaan makua.

Valuta oliiviöljyä kanan päälle ja paista 190-asteisessa uunissa, uunin yläosassa. Noin kymmenen minuutin kuluttua, valuta balsamiviinietikka kanan päälle ja jatka paistamista vielä 40 minuuttia. Sivele aina välillä kanaa sen omalla paistoliemellä.

Ota kana uunista ja pidä se lämpimänä. Poista paistoliemestä suurin osa rasvasta ja mausta liemi ripauksella fenkolinsiemeniä. Tarjoa kana tumman fenkoliliemen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!