Kahvi-pannacotta
Pannacotta saa mausteekseen kahvia. Kahvin makuinen kermavanukas on nopea ja helppo jälkiruoka juhlakauden ruokapöytiin. Reseptin loihti Makujen aamun kokki Marcos Gois.
Pannacotta
- 2 liivatelehteä
- 2 dl vettä liivatteen liotukseen
- 3 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 100 g sokeria
- 0,5 dl espresso-kahvia
Piparikeksi
- 1 pkt valmista piparkakkutaikinaa
Valmistusohje
Liota liivatelehtiä muutaman minuutin ajan kylmässä vedessä, purista hyvin kuivaksi. Ota kasari tai pieni kattila, lisää kattilaan kerma, maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi mutta älä keitä. Nosta kattila liedeltä. Lisää maito-kerma seokseen kahvi ja liivate, sekoita hyvin ja jaa kahvikuppeihin. Anna jäähtyä muutama minuutti, peitä kupit kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai yön yli.
Valmista keksit: kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, 2-3mm levyksi. Vedä leivinpaperi suoraan uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa 5-6 minuuttia taikinan paksuudesta riippuen. Jäähdytä taikinalevy ja riko sopivan kokoisia paloja. Asettele hyytyneen panna cottan päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti