Juhlava juhannuspyttipannu

Sami Garam valmistaa Vappu Pimiän kanssa helppoja herkkuja juhannusrientoihin.

Raaka-aineet

  • 600 g uusia perunoita tai kypsiä perunakuutioita
  • 2 uutta sipulia
  • 150 g pekonia
  • 200 g härän sisäfileetä
  • 200g porsaan sisäfileetä
  • 3 rkl sinappia
  • 4 cl konjakkia
  • 2 dl kermaa
  • mustapippuria
  • nippu persiljaa
  • kananmunia
  • suolakurkkua

Valmistusohje

Kuutioi perunat ja sipulit ja kypsennä niitä hiljakseen pannulla pekonikuutioiden kanssa. Kuutioi sillä aikaa fileet ja marinoi häränkuutiot sinapilla.

Kun perunat ovat lähes kypsiä, siirrä ne sivuun pannun reunoille niin, että ne muodostavat lihoille pesän. Paista possun fileitä niin, että pinnat kypsyvät ja lisää mukaan sinappiset häränfileepalat.

Kaada konjakkia pannulle ja lisää sitten myös kerma ja mustapippuria. Anna hautua hetken, kunnes kerma on paksua. Leikkaa päälle reilusti persiljaa ja suolakurkkulohkoja. Paista lopuksi jokaiselle ruokailijalle kananmuna pyttipannun seuraksi.

Parhaat ruokaohjelmat