Juhlava juhannuspyttipannu
Sami Garam valmistaa Vappu Pimiän kanssa helppoja herkkuja juhannusrientoihin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Raaka-aineet
- 600 g uusia perunoita tai kypsiä perunakuutioita
- 2 uutta sipulia
- 150 g pekonia
- 200 g härän sisäfileetä
- 200g porsaan sisäfileetä
- 3 rkl sinappia
- 4 cl konjakkia
- 2 dl kermaa
- mustapippuria
- nippu persiljaa
- kananmunia
- suolakurkkua
Valmistusohje
Kuutioi perunat ja sipulit ja kypsennä niitä hiljakseen pannulla pekonikuutioiden kanssa. Kuutioi sillä aikaa fileet ja marinoi häränkuutiot sinapilla.
Kun perunat ovat lähes kypsiä, siirrä ne sivuun pannun reunoille niin, että ne muodostavat lihoille pesän. Paista possun fileitä niin, että pinnat kypsyvät ja lisää mukaan sinappiset häränfileepalat.
Kaada konjakkia pannulle ja lisää sitten myös kerma ja mustapippuria. Anna hautua hetken, kunnes kerma on paksua. Leikkaa päälle reilusti persiljaa ja suolakurkkulohkoja. Paista lopuksi jokaiselle ruokailijalle kananmuna pyttipannun seuraksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti