Mainos
Mainos

Maukas jauhelihaseos sopii joka hetkeen. Valmistele se etukäteen, mutta älä kaada täytettä piiraskuoreen ennen kuin on aika paistaa piiras valmiiksi.

6 palaan

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • ½ purjo, viipaleina
  • 1 punainen paprika, hienonnettuna
  • n. 10 vihreää oliivia
  • 1 prk tomaattimurskaa chilillä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Ruskista jauheliha muruiseksi padassa. Lisää muut ainekset paitsi juusto ja kananmuna. Keitä hiljalleen 20 minuuttia.

4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa ¾ taikinasta piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.

5. Ota vuoka uunista, kaada siihen jauhelihatäyte. Ripottele päälle juustoraaste.

6. Kaulitse loput taikinasta, ota siitä taikinapyörällä suikaleita ja aseta piirakalle. Penslaa munalla, paista kypsäksi uunissa noin 20 minuuttia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.