Graavilohta, muikunmätiä ja piparjuurikermaa
Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!
Ainekset
- 1 lohen selkäpala
- 30 g suolaa
- 30 g sokeria
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 30 g muikunmätiä
- 100 g hapankermaa
- 1 pala piparjuurta
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Sekoita suola ja sokeri jauhettujen fenkolinsiementen kanssa. Graavaa lohta suolalla ja sokerilla noin 4 tunnin ajan. Huuhtele kylmässä vedessä ja kuivaa talouspaperilla.
Valuta hapankermaa yön yli kahvinsuodattimessa. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää se hapankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Polta lohta nopeasti kaasupolttimella ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
Asettele lohisiivut lautaselle ja lisää päälle mätiä ja hapankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan