Graavilohta, muikunmätiä ja piparjuurikermaa

Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!

Ainekset

  • 1 lohen selkäpala
  • 30 g suolaa
  • 30 g sokeria
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 30 g muikunmätiä
  • 100 g hapankermaa
  • 1 pala piparjuurta
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Sekoita suola ja sokeri jauhettujen fenkolinsiementen kanssa. Graavaa lohta suolalla ja sokerilla noin 4 tunnin ajan. Huuhtele kylmässä vedessä ja kuivaa talouspaperilla.

Valuta hapankermaa yön yli kahvinsuodattimessa. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää se hapankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Polta lohta nopeasti kaasupolttimella ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

Asettele lohisiivut lautaselle ja lisää päälle mätiä ja hapankermaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja