Yllättävä mauste muuttaa mansikoiden makua hurjasti – oletko kokeillut?

shutterstock_184520165
Shutterstock

Rare-lehden mukaan useat huippukokit hehkuttavat nyt uutta ja yllättävää makuparia, mansikkaa ja mustapippuria.

Vaikka mansikan ja mustapippurin yhdistelmä kuulostaisi kuinka kummalliselta, on näiden kahden raaka-aineen yhdistäminen kokeilemisen arvoista, sillä mustapippurin kerrotaan tekevän ihmeitä mansikan maulle. Sanotaan, että samaan tapaan kuin suola tuo lihan maut esiin, mustapippuri korostaa mansikan herkullista makua.

VINKKI! Mansikat voi herkutella pippurilla maustettuna siten, että puolitettujen mansikoiden päälle rouhii hieman pippuria, ja napsii puolikkaat suuhunsa sellaisenaan.

Pippuri taittaa mansikoiden kirpeyttä

Jopa aivan kypsissä mansikoissa on kirpeyttä, ja tässä piilee pippurilla maustettujen mansikoiden maun salaisuus. Pippuri taittaa nimittäin mansikan huomaamatonta kirpeyttä ja saa täten mansikat maistumaan vielä tavallistakin makeammilta. Pippuri myös tasapainoittaa mansikan makeutta ja takaa siksi sen, etteivät mansikat maistu liian makealle.

Mustapippuri saa mansikat maistumaan entistä makeammille ja täyteläisemmille. Sen sijaan, että ripaus voimakasta mustapippuria peittäisi mansikan maun, se yllättäen vahvistaa sitä merkittävästi. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei mansikoiden pinnalle tule lisättyä liikaa pippuria.

Lähde: Rare

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja