Yle: Iiro jakaa ilmaiseksi ruokaa vähävaraisille perheille ravintolastaan: "Ei ole keneltäkään pois, jos ylijäämäruoka annetaan sitä tarvitseville"

buffet
Kuvituskuva: Lounasbuffet. Shutterstock

Yle Uutiset kertoo ravintoloitsija Iiro Toivasen sydämellisestä eleestä, joka kerää runsaasti kiitosta sosiaalisessa mediassa.

Lähes kaikissa ravintoloissa syntyy hävikkiä, kun ruokaa jää väistämättä yli. Turussa ja Uudessakaupungissa ravintoloitsijana toimiva Iiro Toivanen päätti jo vuonna 2014, että asialle on tehtävä jotain.

Yle Uutiset kertoo, että Toivanen otti tuolloin yhteyttä vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseen keskittyneeseen Hope-yhdistykseen ja alkoi jakaa lounaalta ylijäänyttä ruokaa ilmaiseksi yhteistyön tuloksena.

– Hope valitsee ruokaa tarvitsevat perheet, ja he hakevat yljääneen ruoan lounasajan jälkeen meiltä, Toivanen kertoo Yle Uutisille.

Hopen valitsemat perheet saavat hakea viikon ajan ruokaa ravintolasta joka päivä. Seuraavalle viikolle valitaan uudet perheet. Ylen mukaan autettavia perheitä on tähän mennessä kertynyt noin sata vuodessa.

Aluksi ruokaa jaettiin Toivasen Turussa omistamasta Julinia-ravintolasta, nyt toimintaa on laajennettu myös miehen omistamaan ravintolaan Uudessakaupungissa. Ravintoloitsijan hienon eleen takana on puhtaasti halu auttaa vähäosaisia. Toivanen ei halua heittää ruokaa roskiin.

– Ei ole keneltäkään pois, jos ylijäämäruoka annetaan sitä tarvitseville, Toivanen sanoo Ylelle.

Ravintoloitsija toivoo, että myös muut ravintolat tarttuisivat haasteeseen ja miettisivät, viedäänkö ylijäämäruoka roskiin vai annetaanko avun tarpeessa oleville.

Lähde: Yle

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!