Verinen kumihanska ja hiuksia ruoassa – suomalaiset paljastavat karuimmat ravintolakokemuksensa

tarjoilija,-annos
Onko sinun annokseesi eksynyt joskus jotain inhottavaa? Shutterstock

Raskaan viikon jälkeen on ihana palkita itsensä käymällä ravintolassa. Aina ravintolakokemukset eivät kuitenkaan ole niin hehkeitä kuin olisi toivonut.

Kysyimme eri-ikäisiltä suomalaisilta heidän huonoimpia ravintolakokemuksiaan. Huonot kokemukset johtuivat muun muassa asiakaspalvelusta ja annoksista löytyneistä puistattavista yllätyksistä.

Verta ja hiuksia

Hygieniasta huolehtimisen pitäisi olla jokaisen ravintolatyötekijän prioriteetti. Melko usein annoksista saattaa kuitenkin löytyä esimerkiksi hiuksia tai jotain muuta kammottavaa.

”Hirvein ravintolakokemus oli kyllä se, kun eräässä pitseriassa kokki leikkasi sormensa auki tonnikalapurkin kanteen ja teki pitsat sitten loppuun läpinäkyvät kumihanskat kädessä. Kumihanskan yksi sormi tietysti pullotti täynnä verta koko operaation ajan, ei hirveästi herättänyt ruokahaluja.”

– Mies, 26.

”Söin ravintolassa ihan tavallista annosta ja huomasin puolessa välissä ruokailua, että kastikkeessa oli hius. Ruokahalu katosi heti! Meinasi vielä oksennus tulla, kun mietin, että mitenhän moneen raaka-aineeseen se lilluva hius oli ennättänyt jo osua ennen kuin tajusin sen!”

– Nainen, 32.

”Olin tyttöystäväni kanssa syömässä pitseriassa. Valitsin itselleni tonnikalapitsan ja tyttöystäväni otti kebabin ranskalaisilla. No, hänen annoksessaan oli hius ja kumpikaan ei halunnut mennä valittamaan. Minä jouduin sitten syömään tyttöystäväni annoksen ja hän söi minun annokseni, vaikka vihaakin tonnikalaa.”

– Mies, 31.

Liharuokaa kasvisruoan sijaan

Aina annos ei välttämättä hivele makuhermoja. Etenkin kasvissyöjälle väärän annoksen saaminen on takuulla puistattava kokemus.

”Pöytään tuotiin kasvisbolognesen sijasta ihan tavallinen jauhelihaversio, ja oli hirmuinen nälkä.”

– Nainen, 28.

”Hirvein ruokakokemus oli Uruguayssa, kun sain kasvissyöjänä tomaattikastikkeen jauhelihalla.”

– Nainen, 24.

Huono palvelu

Yleensä ravintolaan halutaan mennä nauttimaan hyvästä annoksesta ja ystävällisestä palvelusta. Useiden suomalaisten ravintolakokemuksen on kuitenkin pilannut erittäin huono palvelu.

”Pahimmat kokemukset on varmaan ne, kun tarjoilija on tympeä ja tuntee itsensä asiakkaana aliarvostetuksi. Eli toisin sanoen huono asiakaspalvelu taitaa olla se juttu, mikä ärsyttää aina eniten.”

– Nainen, 24.

”Kerran olimme vanhempieni ja mieheni kanssa hienossa äyriäisravintolassa. Isäni oli hilpeällä tuulella ja vitsaili avoimesti tarjoilijoiden kanssa vähän hölmöjäkin juttuja. Eräs tarjoilijoista ei kuitenkaan nielaissut vitsiä huumorilla. Vitsi meni näin: äitini sai isäni mielestä hienomman annoksen, ja siitä alkoi sitten pilailu, että kaikki annokset on vaihdettava. Kyseessä oli ilmiselvä vitsi. Tarjoilijalla oli kuitenkin huono päivä, ja hän totesi isälleni, että ”minulle eivät asiakkaat ryppyile. Ole hiljaa tai tänne ei tarvitse tulla.” Tämä oli aika pöyristyttävää, varsinkin, kun laskumme oli samppanjat ja viinit mukaan lukien monta sataa euroa. Juttelimme tilanteesta ravintolapäällikön kanssa, joka oli aivan punainen ja todella pahoillaan. Saimme illallisen kokonaan ilmaiseksi. Keskustelun aikana vihainen tarjoilija oli kadonnut taukohuoneeseen, eikä palannut enää illan aikana salin puolelle. Tunnelma oli ilmaisesta laskusta huolimatta aika jäätävä tämän episodin jälkeen.”

– Nainen, 23.

Ruoka ei miellyttänyt

Ravintolasta poistuessa toiveena on, että nälkä on tiessään ja olo hyvä. Joskus kuitenkin annoskoot saattavat olla liian pieniä tai annos ei muutoin miellytä makuhermoja.

”Eksyin kerran liian hienoon ravintolaan ja jouduin maksamaan pienestä gourmet-annoksesta suuren hinnan. McDonald’sin kautta piti käydä, kun nälkä jäi vaivaamaan.”

– Nainen, 28.

”Olin ulkomailla ja tilasin todella makoisan näköisen annoksen. Ruoka-annokset olivat siis jo ennakkoon nähtävillä ja he vaan ottivat siitä sopivan kokoisen annoksen ja laittoivat eteenpäin. Minä luulin saavani sipulirenkaita, mutta ne olivatkin mustekalarenkaita. En voi lainkaan sietää mitään merellisiä makuja, joten ruoka jäi lähestulkoon syömättä ja nälkähän siinä vielä jäin.”

– Nainen, 25.

”Muutama vuosi sitten olimme työporukan kanssa viettämässä iltaa. Söimme oikein hienossa ravintolassa ja tilasin härkää. Käyn melko harvoin missään hienoissa ravintoloissa, joten en silloin ihmetellyt, kun tarjoilija ei kysynyt minulta, kuinka kypsänä lihani haluan. No tietenkin liha oli lähestulkoon raaka ja en voi sietää raakaa lihaa. En kuitenkaan kehdannut valittaa ja söin lihan hyvin hiljaa ja yritin olla miettimättä asiaa sen kummemmin. Onneksi en joutunut maksamaan annostani itse.”

– Nainen, 31.

”Sydneyssä sain pitsaa, jossa oli niin paljon juustoa, että tuntui kuin olisi jauhanut never ending purkkaa suussa.”

– Nainen, 29.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja