Mainos

Venäjän vientikielto innostaa hamstraamaan – voiko maitotuotteita pakastaa?

Venäjän vientikiellon vuoksi ympäri Suomea myydään venäläisillä tuoteselosteilla varustettuja maitotuotteita tavallista edullisempaan hintaan. Edullinen hinta innostaa usein hamstraamaan tuotteita, mutta kuinka kauan maitotuotteet säilyvät syömäkelpoisina? Makuja.fi otti selvää, voiko maitotuotteita pakastaa.

Venäläisin tuoteselostein merkittyä voita, jogurttia, juustoa, raejuustoa, rahkaa, maitoa, smetanaa ja tuorejuustoa pyritään saamaan edullisilla hinnoilla kaupaksi ympäri Suomea. Marttaliiton kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä, kertoo, voiko näitä maitotuotteita pakastaa.

– Maitotuotteita voi kyllä pakastaa. Maitotuotteet eivät kuitenkaan välttämättä säily yhtä hyvännäköisinä kuin tuoreina, sillä pakastaminen rikkoo tuotteiden rakennetta, Härmälä kertoo.

Härmälä huomauttaa, että esimerkiksi tuorejuusto voi muuttua pakastamisen vuoksi tavallista rakeisemmaksi ja raejuustosta voi tulla tuttua kumisempaa.

”Vuodeksi ei kannata hamstrata”

Voita voi huoletta pakastaa, mutta on hyvä kiinnittää huomiota siihen, kuinka kauan sitä säilyttää pakastimessa.

– Pakkasessa rasvakoostumus muuttuu ja siksi voi olisi hyvä syödä muutaman kuukauden kuluessa. Vuodeksi maitotuotteita ei siksi kannata hamstrata, Härmälä toteaa.

Elintarvikkeiden pakastamista varten Härmälä antaa neuvoksi nyrkkisäännön.

– Jos tuotteessa on paljon rasvaa, sitä ei kannata kovin kauaa pitää pakkasessa.

LUE MYÖS:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja