Venäjän vientikielto innostaa hamstraamaan – voiko maitotuotteita pakastaa?

Makuja.fi otti selvää, voiko maitotuotteita pakastaa. Colourbox.com

Venäjän vientikiellon vuoksi ympäri Suomea myydään venäläisillä tuoteselosteilla varustettuja maitotuotteita tavallista edullisempaan hintaan. Edullinen hinta innostaa usein hamstraamaan tuotteita, mutta kuinka kauan maitotuotteet säilyvät syömäkelpoisina? Makuja.fi otti selvää, voiko maitotuotteita pakastaa.

Venäläisin tuoteselostein merkittyä voita, jogurttia, juustoa, raejuustoa, rahkaa, maitoa, smetanaa ja tuorejuustoa pyritään saamaan edullisilla hinnoilla kaupaksi ympäri Suomea. Marttaliiton kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä, kertoo, voiko näitä maitotuotteita pakastaa.

– Maitotuotteita voi kyllä pakastaa. Maitotuotteet eivät kuitenkaan välttämättä säily yhtä hyvännäköisinä kuin tuoreina, sillä pakastaminen rikkoo tuotteiden rakennetta, Härmälä kertoo.

Härmälä huomauttaa, että esimerkiksi tuorejuusto voi muuttua pakastamisen vuoksi tavallista rakeisemmaksi ja raejuustosta voi tulla tuttua kumisempaa.

”Vuodeksi ei kannata hamstrata”

Voita voi huoletta pakastaa, mutta on hyvä kiinnittää huomiota siihen, kuinka kauan sitä säilyttää pakastimessa.

– Pakkasessa rasvakoostumus muuttuu ja siksi voi olisi hyvä syödä muutaman kuukauden kuluessa. Vuodeksi maitotuotteita ei siksi kannata hamstrata, Härmälä toteaa.

Elintarvikkeiden pakastamista varten Härmälä antaa neuvoksi nyrkkisäännön.

– Jos tuotteessa on paljon rasvaa, sitä ei kannata kovin kauaa pitää pakkasessa.

LUE MYÖS:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!