Vauhdita painonpudotusta ja tehosta treeniä! Valitse oikeat ruoka-aineet

kananmuna
Shutterstock

Painonpudotus ja liikunta kuuluvat saumattomasti yhteen. Oikeat ruoka-aineet valitsemalla saatatkin helpottaa kumpaakin osa-aluetta. Lue, miten!

Jotkut ruoat edistävät painonpudotusta, mutta parantavat myös samaan aikaan liikuntasuoritusta. Lue Women's Health -sivuston vinkit siitä, mihin raaka-aineisiin kannattaa panostaa.

Vesi

Ei taatusti ole yllätys, että vesi on ykkösenä tällä listalla. Vesi on elintärkeä ainesosa niin lihasten toimivuudelle kuin aineenvaihdunnallekin, jota jo pienikin nestehukka voi hidastaa. Kun kärsit nestehukasta, elimistö lähettää kaiken veden – joka muuten menisi aineenvaihduntaa auttamaan –  muihin tärkeisiin paikkoihin, kuten aivoihin, jotka väsyvät, jos eivät saa tarpeeksi vettä. 

Jos menet salille ilman asianmukaista nesteytystä, treenisi kärsii. Sinua saattaa alkaa pyörryttää ja väsyttää.

Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalaisessa jogurtissa on runsaasti proteiinia, mutta vähemmän sokeria ja natriumia kuin tavallisessa jogurtissa. Runsas proteiinimäärä auttaa pysymään kylläisenä pidempään, joten selviät seuraavalle aterialle napostelematta ja ahmimatta. Erityisen hyvä kreikkalainen jogurtti on treenin jälkeisenä välipalana. Kaikki proteiinit auttavat rakentamaan ja korjaamaan lihaksia, mutta maitoproteiinit tekevät sen tehokkaammin kuin muut, kertoo Women's Health -sivuston haastattelema ravintoasiantuntija Brigitte Zeitlin.

Pähkinävoi

Pähkinävoin ainoa hyvä puoli ei ole sen proteiinipitousuus, sillä myös sen tyydyttymättömät rasvat ovat avuksi kilojen pudottamisessa. Sen lisäksi, että pysyt kylläisenä etkä antaudu mieliteoille, pähkinävoin nauttiminen saattaa auttaa helpottamaan muista ruoista saamiesi ravintoaineiden imeytymistä. Salaisuus on nauttia terveellisten rasvojen yhteydessä hieman hiilihydraatteja, jotta elimistö lähtee hajottamaan niitä nopeasti.

Kananmunat

Söitpä niitä aamupalaksi, lounaalla, päivällisellä tai välipalaksi, kananmunien tulisi olla osa ruokavaliotasi. Niissäkin on paljon proteiinia, joten ne auttavat oloa tuntumaan täydemmältä. Lisäksi niissä on reilusti koliinia, joka on tulehduksia estävä ravintoaine.

– Se auttaa pitämään lihakset toimintakuntoisina ja saattaa parantaa suoritusta salilla, kertoo Zeitlin.

Lisäksi sellaiset ruoat, joilla on tulehduksia estäviä ominaisuuksia, voivat auttaa pysäyttämään painonnousun pitämällä aineenvaihdunnan säännöllisenä ja ehkäisemällä mahdollisia aineenvaihdunnallisia sairauksia.

Tummat lehtivihannekset

Tummat lehtivihannekset ovat hyvin kuitupitoisia ja täyttävät vatsan auttaen olemaan sortumatta ahmimiseen. Niillä on myös tulehduksia estäviä ominaisuuksia ja ne auttavat vähentämään riskiä sairastua esimerkiksi diabetekseen. Käyttääksesi näitä lehtivihanneksia hyödyksi tee niistä treenin jälkeinen smoothie. Lisää kreikkalaista jogurttia tai maitoa proteiininlähteeksi. 

Täysjyvä

Elimistö tarvitsee hiilihydraatteja polttoaineekseen, mutta valitse täysjyvää. Täysjyvästä saat B-vitamiineja, kuitua ja proteiinia, valkoisista viljoista et näitä saa. Proteiini ja kuitu tekevät olosta kylläisen, B-vitamiinit puolestaan antavat energiaa ja niissä on myös tulehduksia estäviä ominaisuuksia. Kokeile täysjyväpaahtoleipää ja pähkinävoita ennen treeniä. Koska elimistö hajottaa hiilihydraatit nopeasti, tämä välipala antaa hyvän energiasysäyksen ja saat kaiken irti treenistäsi.

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja