Vanhentuneesta leivästä syömäkelpoista – kokeile helppoa vinkkiä

leipä

Tiesitkö, kuinka vanhentuneesta leivästä saa jälleen syömäkelpoisen?

Helpolla vinkillä rapeutensa menettäneen leivän voi saada maistumaan samalta kuin tuoreen.

Erilaisten patonkien, maalaisleipien ja ciabattojen rapea kuori tekee niistä herkullisia, mutta harvoin leipä säilyttää ominaisuutensa yli vuorokauden jälkeen ostamisesta. Etenkin kovakuorinen tuore leipä kärsii säilytyksestä usein nopeasti, eikä se ole usein enää edes vuorokauden jälkeen tuoreen makuinen.

Helpon vinkki vanhentuneen leivän pelastamiseen on kastella se ensin hanan alla vedellä. Tämän jälkeen leipä laitetaan noin 230-asteiseen uuniin 5–7 minuutiksi. Vesi ja paistaminen  muuttavat leivän jälleen tuoreen oloiseksi.

Katso videolta, kuinka vanhentunut leipä pelastetaan!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja