Vanhentuneesta leivästä syömäkelpoista – kokeile helppoa vinkkiä
Tiesitkö, kuinka vanhentuneesta leivästä saa jälleen syömäkelpoisen?
Helpolla vinkillä rapeutensa menettäneen leivän voi saada maistumaan samalta kuin tuoreen.
Erilaisten patonkien, maalaisleipien ja ciabattojen rapea kuori tekee niistä herkullisia, mutta harvoin leipä säilyttää ominaisuutensa yli vuorokauden jälkeen ostamisesta. Etenkin kovakuorinen tuore leipä kärsii säilytyksestä usein nopeasti, eikä se ole usein enää edes vuorokauden jälkeen tuoreen makuinen.
Helpon vinkki vanhentuneen leivän pelastamiseen on kastella se ensin hanan alla vedellä. Tämän jälkeen leipä laitetaan noin 230-asteiseen uuniin 5–7 minuutiksi. Vesi ja paistaminen muuttavat leivän jälleen tuoreen oloiseksi.
Katso videolta, kuinka vanhentunut leipä pelastetaan!
LUE MYÖS:Tiesitkö? Tästä syystä on vaikea valmistaa täysin suolatonta leipää
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka