Tiesitkö, kuinka vanhentuneesta leivästä saa jälleen syömäkelpoisen?
Helpolla vinkillä rapeutensa menettäneen leivän voi saada maistumaan samalta kuin tuoreen.
Erilaisten patonkien, maalaisleipien ja ciabattojen rapea kuori tekee niistä herkullisia, mutta harvoin leipä säilyttää ominaisuutensa yli vuorokauden jälkeen ostamisesta. Etenkin kovakuorinen tuore leipä kärsii säilytyksestä usein nopeasti, eikä se ole usein enää edes vuorokauden jälkeen tuoreen makuinen.
Helpon vinkki vanhentuneen leivän pelastamiseen on kastella se ensin hanan alla vedellä. Tämän jälkeen leipä laitetaan noin 230-asteiseen uuniin 5–7 minuutiksi. Vesi ja paistaminen muuttavat leivän jälleen tuoreen oloiseksi.
Katso videolta, kuinka vanhentunut leipä pelastetaan!
LUE MYÖS:Tiesitkö? Tästä syystä on vaikea valmistaa täysin suolatonta leipää
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!