Vältä yleinen suolavirhe – ethän mausta väärässä järjestyksessä?

suola

Yksinkertainen sääntö suolan käytössä voi auttaa vähentämään suolan määrää kotiruoassa entisestään.

Suolan määrään omassa ruokavaliossa on terveyssyistä tärkeää kiinnittää huomiota. Lihatiedotuksen yksinkertaisella vinkillä suolan mausta voi saada yllättäen entistä enemmän irti.

Lisää suola oikeaan aikaan

Moni lisää suolan lihaan rutiininomaisesti kypsennyksen alussa. Näin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä, jos tavoitteena on pitää suolan käyttö minimissä.

Sen sijaan, että suolan lisäisi esimerkiksi liharuokaan kypsennyksen alussa, kannattaa suola lisätä ruokaan vasta sen valmistuttua – joko kypsennysvaiheen päätteeksi tai vasta lautasella. Kun suolan lisää ruokaan vasta sen valmistuttua, maistuu suola tavallista selvemmin.

On hyvä pitää myös mielessä, että lihan suolaisuuden makua voi vahvistaa helposti esimerkiksi yrteillä, mausteilla tai erilaisilla happamilla mauilla, jotka eivät vaikuta verenpaineeseen.

Lähde: Lihatiedotus

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.