Vältä yleinen suolavirhe – ethän mausta väärässä järjestyksessä?

suola

Yksinkertainen sääntö suolan käytössä voi auttaa vähentämään suolan määrää kotiruoassa entisestään.

Suolan määrään omassa ruokavaliossa on terveyssyistä tärkeää kiinnittää huomiota. Lihatiedotuksen yksinkertaisella vinkillä suolan mausta voi saada yllättäen entistä enemmän irti.

Lisää suola oikeaan aikaan

Moni lisää suolan lihaan rutiininomaisesti kypsennyksen alussa. Näin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä, jos tavoitteena on pitää suolan käyttö minimissä.

Sen sijaan, että suolan lisäisi esimerkiksi liharuokaan kypsennyksen alussa, kannattaa suola lisätä ruokaan vasta sen valmistuttua – joko kypsennysvaiheen päätteeksi tai vasta lautasella. Kun suolan lisää ruokaan vasta sen valmistuttua, maistuu suola tavallista selvemmin.

On hyvä pitää myös mielessä, että lihan suolaisuuden makua voi vahvistaa helposti esimerkiksi yrteillä, mausteilla tai erilaisilla happamilla mauilla, jotka eivät vaikuta verenpaineeseen.

Lähde: Lihatiedotus

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja