Valmista perunoista taivaallinen herkku: Kylkeen Srirachaa ja ketsuppia!

PERUNAKUUTIOT
Kuvalähde Kitchn

Helpot perunakuutiot maistuvat illanvietossa sellaisenaan, ja käyvät lisukkeeksi isommalla aterialla.

Rapeat perunapalat

noin 500 g pestyjä ja kuorittuja rosamunda-perunoita
oliiviöljyä
1,2 dl korppujauhoja
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä

Ketsupin voi thedä valmiiksi jo etukäteen. Se säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa 5 vuorokautta.

Tulinen ketsuppi

1,2 dl ketsuppia
n. 2 rkl Sriracha-kastiketta
1 ½ rkl majoneesia

Laita uuni lämpenemään 250 ℃.

Leikkaa perunat suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja tipottele perunoille oliiviöljyä.

Sekoita suola ja pippuri korppujauhojen sekaan ja pyörittele perunakuutiot kauttaaltaan seoksessa.

Kaada perunat leivinpaperin päälle uunilevylle, levitä tasaisesti.

Paista 20 minuuttia. Pyöräytä perunat ympäri, ja paista vielä 15-20 minuuttia.

Valmista tulinen ketsuppi perunoiden kypsyessä. Sekoita kaikki aineet keskenään, lisää tulisuutta tarvittaessa.

Tarjoile perunakuutiot heti tulisen ketsupin kanssa.

Lähde: Kitchn

***


 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.