Valmista perunoista taivaallinen herkku: Kylkeen Srirachaa ja ketsuppia!
Helpot perunakuutiot maistuvat illanvietossa sellaisenaan, ja käyvät lisukkeeksi isommalla aterialla.
Rapeat perunapalat
noin 500 g pestyjä ja kuorittuja rosamunda-perunoita
oliiviöljyä
1,2 dl korppujauhoja
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
Ketsupin voi thedä valmiiksi jo etukäteen. Se säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa 5 vuorokautta.
Tulinen ketsuppi
1,2 dl ketsuppia
n. 2 rkl Sriracha-kastiketta
1 ½ rkl majoneesia
Laita uuni lämpenemään 250 ℃.
Leikkaa perunat suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja tipottele perunoille oliiviöljyä.
Sekoita suola ja pippuri korppujauhojen sekaan ja pyörittele perunakuutiot kauttaaltaan seoksessa.
Kaada perunat leivinpaperin päälle uunilevylle, levitä tasaisesti.
Paista 20 minuuttia. Pyöräytä perunat ympäri, ja paista vielä 15-20 minuuttia.
Valmista tulinen ketsuppi perunoiden kypsyessä. Sekoita kaikki aineet keskenään, lisää tulisuutta tarvittaessa.
Tarjoile perunakuutiot heti tulisen ketsupin kanssa.
Lähde: Kitchn
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut