Valmista kevyempi lounas: Kokeile herkullista keittoreseptiä

sosekeitto
Kati Jaakonen / Hellapoliisi

Kesälomien jälkeen moni pyrkii syömään kevyemmin, ja mikä olisikaan parempi tapa noudattaa tätä päätöstä, kuin herkuttelemalla lounasaikaan hieman tavallista lounasta kevyempää keittoa?

Ruokabloggaaja Hellapoliisin herkullisella reseptillä valmistuu sosekeitto, joka ei kuitenkaan ole siitä perinteisimmästä päästä. Upean värin lounaskeitolle antaa punajuuri.

VINKKI! Jos haluat keitosta erityisen kevyen, kiinnitä huomiota käyttämäsi kerman laatuun. Esimerkiksi ruokakermoista löytyy paljon vähärasvaisia vaihtoehtoja.

Hellapoliisin punajuuri-perunasosekeitto

4 annosta

700 g jauhoista perunalajiketta
300 g punajuuria
1 iso sipuli
vettä
suolaa

Lisäksi
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
50-100 g sinihomejuustoa
1 tl rakuunaa
(suolaa)

Kuori perunat ja punajuuret. Paloittele.

Keitä molemmat erikseen suolalla maustetussa vedessä. Varaa punajuurien kypsymiseen hieman enemmän aikaa.

Siivilöi perunoiden keitinvesi talteen ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio. Soseuta perunat ja punajuuret samaan aikaan esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Ohenna keitinvedellä.

Lisää lopuksi joukkoon kermaa ja sinihomejuustoa. Mausta rakuunalla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita tasaiseksi.

Tarkista maku.

Vinkki! Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon kiehuvaa vettä.

Resepti: Hellapoliisi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!