Mainos
Mainos

Vain pari euroa kilolta – tämä halpa ja halveksittu raaka-aine kannattaa Erinin mukaan napata ostoskoriin: "Kohtuuttoman mehukas sisältä, päältä rapeampaa kuin sipsit"

Monet jättävät broilerinkoivet ostamatta esimerkiksi niiden epäilyttävältä vaikuttavan koostumuksensa vuoksi. Todellisuudessa tätä edullista raaka-ainetta ei kuitenkaan kannattaisi halveksua, muistuttaa ruokatoimittaja Erin Alexander.

Ostatko sinäkin aina kaupasta lähinnä broilerin rintafileitä tai suikaleita? Niistä syntyy toki herkullisia ruokia, mutta mitä jos antaisit seuraavan kerran mahdollisuuden hieman edullisemmalle ruhonosalle,  broilerin koiville. 

Suositun Food52-ruokasivuston toimittaja Erin Alexander kertoo saaneensa taannoin reseptin valkosipulisiin broilerinkoipiin kollegaltaan. 

– Resepti kuulosti hyvältä, mutta ei kuitenkaan mitenkään hullun mahtavalta. Sitten kokeilin sitä kotona ja huomasin olevani todella väärässä.

Erin kertoi yllättyneensä, kuinka mehevää koipiliha todella on esimerkiksi rintafileeseen verrattuna. Ruokatoimittaja valmisti koivet valurautapannulla.

–  Koipireisi on kohtuuttoman mehukas sisältä ja päältä rapeampaa kuin sipsit, nainen ylistää Food52-sivustolla.

Halvan hinnan kääntöpuoli?

Broilerinkoipien parin euron kilohinta herättää kuitenkin kysymyksen lihantuotannon eettisestä puolesta. Aiheen on aiemmin nostanut pöydälle muun muassa Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen.

– Broilerin filee maksaa tällä hetkellä marketeissa 10 euroa kilolta, koipireisi 2 euroa kilolta. Se on hinta, johon kuluttajat ovat tottuneet. Moniko kuluttaja on kertaakaan miettinyt, onko se hirmuisen vähän? Se on. Olemme tottuneet väärään hintaan. On turha huudella ruoan kalleudesta, jos broilerin parasta osaa myydään kahden euron kilohinnalla. Se on revitty broilerin hyvinvoinnin selkänahasta, Kinnunen kirjoitti blogissaan jo vuonna 2017.

Lähde: Food52

Katso videolta herkullinen broileriresepti:

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja