Vaikuttaako kahvi ruokahaluun?

Kahvi,-tutkimus
Shutterstock

Moni korvaa aamupalan kahvilla uskoen, että kahvi vähentää ruokahalua ja suuri kupillinen voi korvata kiireessä aamupalan.

Tuoreesta australialaisessa Griffithin yliopistossa tehdystä pienestä tutkimuksesta saatiin viitteitä siitä, että uskomukset, joiden mukaan kahvi vähentää ruokahalua, eivät pidä paikkaansa.

Kahvi ei korvaa aamupalaa

Tutkimukseen osallistui yhdeksän naista, joiden reaktioita seurattiin neljällä erillisellä kerralla. Naiset nauttivat jokaisella kerralla joko tavallisen aamupalan, kofeiinipillerin tai lumelääkkeen sekä joko vettä tai kofeiinitonta kahvia. Näiden vaihtoehtojen puitteissa aamupalavaihtoehtoja oli neljä erilaista. Parin tunnin kuluttua tutkimukseen osallistuneille annettiin vielä lisää samaa aamiaista.

Aamiaisen jälkeen tutkimukseen osallistuneet pääsivät nauttimaan buffet-lounasta, ja tarkoitus oli, että naiset söivät buffetissa niin paljon, kuin mieli teki. Aterioiden välissä tutkijat seurasivat tutkimukseen osallistuneiden elimistöissä tapahtuneita muutoksia.

Tutkimuksessa sillä ei ollut minkäänlaista vaikutusta ruokahaluun, olivatko tutkimukseen osallistuneet nauttineet kofeiinia tai kahvia aamupalaksi. Eri päivinä naiset söivät buffetissa vastaavia määriä riippumatta siitä, olivatko he juoneet kahvia vai eivät.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja