Vaikuttaa tuoreuteen: Säilytätkö tomaatteja väärinpäin?

Mainos

Tomaattien säilyvyyteen vaikuttaa yllättäen myös se, miten päin niitä säilytetään. Säilytätkö sinä tomaatteja oikeinpäin?

Tomaattien säilymisen kannalta on oleellista, että niitä säilytetään huoneenlämmössä, sillä jääkaappi ei sovi tomaatille. Mutta jos haluat säilöä tomaatteja niin pitkään kuin mahdollista, myös sillä on yllättäen väliä, säilytätkö niitä kantapuoli ylös- vai alaspäin.

Tomaatit kannattaakin säilyttää kantapuoli alaspäin

Cook's Illustrated -lehti testasi tomaatteja säilyttämällä niitä sekä kantapuoli ylöspäin että kantapuoli alaspäin huoneenlämmössä. Testissä havaittiin, että "oikeinpäin" eli kantapuoli ylöspäin säilytetyt tomaatit mätänivät paljon nopeammin kuin kantapuoli alaspäin säilytetyt. Itse asiassa kantapuoli alaspäin säilytetyt tomaatit olivat täydellisessä kunnossa vielä viikonkin kuluttua.

Tulokset johtuvat luultavimmin siitä, että tomaattiin ei pääse ilmaa ja kosteutta kantapuolen reiän kautta, kun se suunnataan hyllyn pintaa vasten. Tämä pätee kuitenkin vain, jos kanta on irti: jos kanta on vielä kiinni tomaatissa, kannattaa ne säilyttää kanta ylöspäin.

Lähde: Lifehacker

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!