Vaihtoehto sushille? Tämä japanilaisherkku sopii suomalaiseen makuun

Tonkatsu
Shutterstock

Jos japanilainen keittiö kiinnostaa, ei monen suomalaisen ylistämä sushi ole suinkaan ainoa ruokavaihtoehto.

Japanilaisella keittiöllä on paljon tarjottavaa suomalaisiin perusmakuihin tottuneelle. Huippukokki Kimmo Jylhä muistuttaa, että suomalaisten ei suinkaan kannata pelätä japanilaisia makuja, vaan hän suosittelee maistamaan esimerkiksi kuuluisaa japanilaista herkkua, tonkatsua.

Saisiko olla tonkatsua?

Japanilaisessa keittiössä tarjoillaan tunnetusti monia suomalaiseen korvaan erikoiselta kuulostavia ruokalajeja, mutta Jylhä uskoo, että sushin ohella moni muukin perinteinen japanilainen herkku olisi nirsompienkin suomalaisten mieleen.

– Uskon, että suomalaiset pitäisivät tonkatsusta! Jylhä suosittelee.

Tonkatsu on suosittu japanilainen porsaanlihasta – tavallisimmin kasslerista – valmistettu liharuoka. Tavallisimmin liha leivitetään tonkatsuun leipäraasteella, uppopaistetaan ja tarjoillaan suikaloituna raastetun kiinankaalin kanssa. Tonkatsua on tapana syödä worcesterkastiketta muistuttavan tumman tonkatsukastikeen kanssa.

– Tonkatsua suosittelen siksi, että suomalaiset pitävät porsaanlihan mausta, Jylhä toteaa.

Jylhä suosittelee maistamaan myös japanilaisia nuudeliruokia. Esimerkiksi Kiinasta alunperin tulleet ramen-nuudelit on opittu valmistamaan Japanissa erityisen taidokkaasti – ja suomalaiseenkin makuun sopivasti.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja