Vaihtelua päivällispöytään – korvaa peruna tällä lisukkeella
Hanna Sumarin Pienet suuret reseptit -kirjasta löytyy helppo lisukevinkki päivällispöytään.
Jos makaroni ja riisi kyllästyttävät ja perunallekin olisi mukava löytää jokin korvaava vaihtoehto, kokeile herkullisia bataattiviipaleita.
Bataattiviipaleet uunissa
2 suurta pitkänomaista bataattia
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
Maldon-suolaa
Tee näin:
Harjaa bataatit puhtaiksi ja leikkaa niistä noin 1 1/2 senttimetrin viipaleita. Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita öljy ja sitruunanmehu keskenään ja sivele bataattiviipaleet seoksella molemmin puolin. Ripottele päälle Maldon-suolaa.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.
Sumari vinkkaa kirjassaan, että bataattiviipaleiden kera maistuvat esimerkiksi jauhelihapihvit ja salaatti.
Lähde: Hanna Sumari: Pienet suuret reseptit
KATSO MYÖS RESEPTIT:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje