Vaihtelua päivällispöytään – korvaa peruna tällä lisukkeella

bataattiviipaleet
Shutterstock

Hanna Sumarin Pienet suuret reseptit -kirjasta löytyy helppo lisukevinkki päivällispöytään.

Jos makaroni ja riisi kyllästyttävät ja perunallekin olisi mukava löytää jokin korvaava vaihtoehto, kokeile herkullisia bataattiviipaleita. 

Bataattiviipaleet uunissa

2 suurta pitkänomaista bataattia

1 dl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu

Maldon-suolaa

Tee näin:

Harjaa bataatit puhtaiksi ja leikkaa niistä noin 1 1/2 senttimetrin viipaleita. Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita öljy ja sitruunanmehu keskenään ja sivele bataattiviipaleet seoksella molemmin puolin. Ripottele päälle Maldon-suolaa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.

Sumari vinkkaa kirjassaan, että bataattiviipaleiden kera maistuvat esimerkiksi jauhelihapihvit ja salaatti.

Lähde: Hanna Sumari: Pienet suuret reseptit

KATSO MYÖS RESEPTIT:  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat