Vähärasvaiset ja terveelliset napostelupalat – korvaa sipsit näillä!

Kukkakaali
Shutterstock

Kukkakaalista voi valmistaa sipsien korvikkeeksi terveellisiä napostelupaloja. Poimi resepti!

Kukkakaali on monipuolinen herkku, joka taipuu pienellä vaivalla sipsejä makumaailmansa puolesta muistuttaviksi napostelupaloiksi, jotka sisältävät todella vähän rasvaa.

Chilikastikkeella maustetut kukkakaalin kukinnot ovat sekä terveellistä että maukasta herkkua, sillä kukkakaali sisältää kaliumia ja C-vitamiinia. Yksi annos kukkakaalista valmistettuja napostelupaloja sisältää vain 110 kilokaloria ja vain yhden gramman rarsvaa.

Kevyet kukkakaaliherkut

1keskikokoinen kukkakaali
1,2 dlkikhernejauhoa
2 rklpankojauhoa
1/4 tlvalkosipulijauhetta
1,2 dlrasvatonta piimää
3 rklchilikastiketta
ripaus suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni noin 230 asteeseen ja voitele uunipelti.

Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi.

Sekoita keskikokoisessa kulhossa piimä ja yksi ruokalusikallinen chilikastiketta.

Sekoita toisessa kulhossa kikhernejauhot, pankojauhot, valkosipulijauhe sekä suola ja pippuri.

Kasta kukkakaalin kukinnot yksitellen ensin piimäkulhoon ja sitten jauhokulhoon ja asettele kuorrutetut kukkakaalit voidellulle uunipellille.

Paista kukkakaaleja uunissa 30 minuuttia tai niin kauan, että niiden pinnasta tulee rapea. 20 minuutin paistamisen jälkeen kukinnot on hyvä kääntää pellillä, jotta ne kypsyisivät tasaisesti.

Kaada loput chilikastikkeet kukkakaalien päälle ja anna lämmetä uunissa muutama minuutti. Herkuttele!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!