Vähäkalorinen lisukeresepti: Paahdettuja tomaatteja pastan tilalle
Paahdetut, valkosipulilla maustetut tomaatit sopivat täydellisesti hyvin tehdyn pihvin tai salaatin seuralaiseksi.
Lisuke on huomattavasti vähäkalorisempi kuin esimerkiksi pasta, riisi tai perunasose.
Lisukkeiden kalorimäärät vertailussa:
Paahdetut tomaatit 60 kcal
Perunasose 180 kcal
Pasta 350 kcal
Riisi 207 kcal
Lähde: fineli.fi
Näin teet paahdettuja tomaatteja lisukkeeksi:
Lämmitä uuni 150 -asteiseksi. Puolita haluamasi määrä luumutomaatteja pituussuunnassa halki. Asettele ne siemenkota ylöspäin uunivuokaan.
Kuori 5-10 valkosipulinkynttä mukaan vuokaan. Ripottele ne tasaisesti tomaattien joukkoon. Ripottele tomaattien päälle suolaa ja mustapippuria. Lopuksi lorauta tomaattien päälle hieman oliiviöljyä.
Paahda tomaatteja uunissa noin puolitoista tuntia. Tarjoile lämpiminä lihan, leivän tai salaatin lisukkeina!
Katso resepti videolta:
Lähde: Real Simple, Fineli.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan