Paahdetut, valkosipulilla maustetut tomaatit sopivat täydellisesti hyvin tehdyn pihvin tai salaatin seuralaiseksi.
Lisuke on huomattavasti vähäkalorisempi kuin esimerkiksi pasta, riisi tai perunasose.
Lisukkeiden kalorimäärät vertailussa:
Paahdetut tomaatit 60 kcal
Perunasose 180 kcal
Pasta 350 kcal
Riisi 207 kcal
Lähde: fineli.fi
Näin teet paahdettuja tomaatteja lisukkeeksi:
Lämmitä uuni 150 -asteiseksi. Puolita haluamasi määrä luumutomaatteja pituussuunnassa halki. Asettele ne siemenkota ylöspäin uunivuokaan.
Kuori 5-10 valkosipulinkynttä mukaan vuokaan. Ripottele ne tasaisesti tomaattien joukkoon. Ripottele tomaattien päälle suolaa ja mustapippuria. Lopuksi lorauta tomaattien päälle hieman oliiviöljyä.
Paahda tomaatteja uunissa noin puolitoista tuntia. Tarjoile lämpiminä lihan, leivän tai salaatin lisukkeina!
Katso resepti videolta:
Lähde: Real Simple, Fineli.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.