Vähäkalorinen lisukeresepti: Paahdettuja tomaatteja pastan tilalle

tomaatit
Shutterstock

Paahdetut, valkosipulilla maustetut tomaatit sopivat täydellisesti hyvin tehdyn pihvin tai salaatin seuralaiseksi.

Lisuke on huomattavasti vähäkalorisempi kuin esimerkiksi pasta, riisi tai perunasose.

Lisukkeiden kalorimäärät vertailussa:

Paahdetut tomaatit 60 kcal

Perunasose 180 kcal

Pasta 350 kcal

Riisi 207 kcal

Lähde: fineli.fi

Näin teet paahdettuja tomaatteja lisukkeeksi:

Lämmitä uuni 150 -asteiseksi. Puolita haluamasi määrä luumutomaatteja pituussuunnassa halki. Asettele ne siemenkota ylöspäin uunivuokaan.

Kuori 5-10 valkosipulinkynttä mukaan vuokaan. Ripottele ne tasaisesti tomaattien joukkoon. Ripottele tomaattien päälle suolaa ja mustapippuria. Lopuksi lorauta tomaattien päälle hieman oliiviöljyä.

Paahda tomaatteja uunissa noin puolitoista tuntia. Tarjoile lämpiminä lihan, leivän tai salaatin lisukkeina!

Katso resepti videolta:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja