Vähäkalorinen lisukeresepti: Paahdettuja tomaatteja pastan tilalle
![Copyright: Shutterstock. tomaatit](https://im.mtvuutiset.fi/image/4709216/landscape16_9/1600/900/50673acffcdd64ba5dbdf917766cd1d4/Ps/tomaatit.jpg)
Paahdetut, valkosipulilla maustetut tomaatit sopivat täydellisesti hyvin tehdyn pihvin tai salaatin seuralaiseksi.
Lisuke on huomattavasti vähäkalorisempi kuin esimerkiksi pasta, riisi tai perunasose.
Lisukkeiden kalorimäärät vertailussa:
Paahdetut tomaatit 60 kcal
Perunasose 180 kcal
Pasta 350 kcal
Riisi 207 kcal
Lähde: fineli.fi
Näin teet paahdettuja tomaatteja lisukkeeksi:
Lämmitä uuni 150 -asteiseksi. Puolita haluamasi määrä luumutomaatteja pituussuunnassa halki. Asettele ne siemenkota ylöspäin uunivuokaan.
Kuori 5-10 valkosipulinkynttä mukaan vuokaan. Ripottele ne tasaisesti tomaattien joukkoon. Ripottele tomaattien päälle suolaa ja mustapippuria. Lopuksi lorauta tomaattien päälle hieman oliiviöljyä.
Paahda tomaatteja uunissa noin puolitoista tuntia. Tarjoile lämpiminä lihan, leivän tai salaatin lisukkeina!
Katso resepti videolta:
Lähde: Real Simple, Fineli.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka