Vähäkalorinen lisukeresepti: Paahdettuja tomaatteja pastan tilalle

tomaatit
Shutterstock

Paahdetut, valkosipulilla maustetut tomaatit sopivat täydellisesti hyvin tehdyn pihvin tai salaatin seuralaiseksi.

Lisuke on huomattavasti vähäkalorisempi kuin esimerkiksi pasta, riisi tai perunasose.

Lisukkeiden kalorimäärät vertailussa:

Paahdetut tomaatit 60 kcal

Perunasose 180 kcal

Pasta 350 kcal

Riisi 207 kcal

Lähde: fineli.fi

Näin teet paahdettuja tomaatteja lisukkeeksi:

Lämmitä uuni 150 -asteiseksi. Puolita haluamasi määrä luumutomaatteja pituussuunnassa halki. Asettele ne siemenkota ylöspäin uunivuokaan.

Kuori 5-10 valkosipulinkynttä mukaan vuokaan. Ripottele ne tasaisesti tomaattien joukkoon. Ripottele tomaattien päälle suolaa ja mustapippuria. Lopuksi lorauta tomaattien päälle hieman oliiviöljyä.

Paahda tomaatteja uunissa noin puolitoista tuntia. Tarjoile lämpiminä lihan, leivän tai salaatin lisukkeina!

Katso resepti videolta:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!