Uusi trendihedelmä valloittaa – korvaa lihan uskomattomalla tavalla
Jakkihedelmä korvaa lihan esimerkiksi burritoissa ja tacoissa, kertoo The Guardian. Mistä oikein on kyse?
Oletko kuullut jakkihedelmästä? Hedelmä on noussut maailmalla trendikkääksi etenkin kasvissyöjien keskuudessa. Jakkihedelmän hedelmät ovat suuria, yleensä yli 25-senttisiä, ja maultaan ne muistuttavat ananasta ja päärynää. Jakkihedelmä on kuitenkin mieto ja vähemmän mehukas, mikä tekee sen erityisen sopivaksi suolaisiin ruokiin.
Viihdejulkaisu E! kirjoitti jakkihedelmän olevan uusi vegaanien trendihedelmä. Lontoossa jakkihedelmää hyödyntää esimerkiksi Club Mexicana, jonka omistaja ja kokki Meriel Armitage kertoi asiakkaiden usein yllättyvän siitä, etteivät he syökään lihaa vaan hedelmää. Armitage tutustui jakkihedelmään työskennellään yhdessä Lontoon vanhimmista vegaanisista kahviloista.
– Hedelmä on ollut jo vuosia kokeneiden vegaanien suosiossa, mutta se on pysynyt pitkään kokkien salaisuutena, hän kommentoi.
Revityn possun korvaavaa revittyä jakkihdelmää tehdään nuorista hedelmistä.
Revityn jakkihedelmän koostumus on hämmentänyt myös Yhdysvalloissa. Guardianin mukaan myös yhdysvaltalaisessa Wish-tv:n show’ssa juontaja kieltäytyi uskomasta syövänsä vegaanista hampurilaista lihan sijasta.
Jakkihedelmä on kotoisin Intiasta. Sitä kasvaa myös Kaakkois-Aasiassa, Afrikassa, Amerikassa ja Australiassa.
Lähde: The Guardian
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa