Uusi trendihedelmä valloittaa – korvaa lihan uskomattomalla tavalla

jakkihedelmä
Shutterstock

Jakkihedelmä korvaa lihan esimerkiksi burritoissa ja tacoissa, kertoo The Guardian. Mistä oikein on kyse? 

Oletko kuullut jakkihedelmästä? Hedelmä on noussut maailmalla trendikkääksi etenkin kasvissyöjien keskuudessa. Jakkihedelmän hedelmät ovat suuria, yleensä yli 25-senttisiä, ja maultaan ne muistuttavat ananasta ja päärynää. Jakkihedelmä on kuitenkin mieto ja vähemmän mehukas, mikä tekee sen erityisen sopivaksi suolaisiin ruokiin.

Viihdejulkaisu E! kirjoitti jakkihedelmän olevan uusi vegaanien trendihedelmä. Lontoossa jakkihedelmää hyödyntää esimerkiksi Club Mexicana, jonka omistaja ja kokki Meriel Armitage kertoi asiakkaiden usein yllättyvän siitä, etteivät he syökään lihaa vaan hedelmää. Armitage tutustui jakkihedelmään työskennellään yhdessä Lontoon vanhimmista vegaanisista kahviloista.

– Hedelmä on ollut jo vuosia kokeneiden vegaanien suosiossa, mutta se on pysynyt pitkään kokkien salaisuutena, hän kommentoi. 

Revityn possun korvaavaa revittyä jakkihdelmää tehdään nuorista hedelmistä.

Revityn jakkihedelmän koostumus on hämmentänyt myös Yhdysvalloissa. Guardianin mukaan myös yhdysvaltalaisessa Wish-tv:n show’ssa juontaja kieltäytyi uskomasta syövänsä vegaanista hampurilaista lihan sijasta.

Jakkihedelmä on kotoisin Intiasta. Sitä kasvaa myös Kaakkois-Aasiassa, Afrikassa, Amerikassa ja Australiassa. 

Lähde: The Guardian

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja