Uudenlainen aamupala syntyy tutuista aineksista – kokeile!

aamupala, kananmuna, kinkku
Shutterstock

Jos olet kyllästynyt syömään samaa aamupalaa päivä toisensa jälkeen, kokeile tätä herkkua!

Aamupalaan saat kaivattua vaihtelua, kun syöt kinkun, leivän ja kananmunan hieman eri tavalla. Kokeile hauskoja pekonilla ja munalla täytettyjä "leipäkuppeja"!

Tarvitset paahtoleipää, kinkkua, haluamaasi juustoa, kananmunia sekä muffinivuoan.

Tee näin: Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kauli sitten paahtoleivät litteiksi. Suihkuta vuokasprayta muffinivuokaan ja paina paahtoleivät koloihin. Voitele leivät sulalla voilla. Laita vuoka noin 200-asteiseen uuniin 5–8 minuutiksi tai kunnes leivät ovat kauniin kullanruskeita. Täytä kupit sitten kinkkuleikkelesiivuilla, haluamillasi juustopaloilla – esimerkiksi cheddarilla – ja riko vielä kananmuna jokaiseen kuppiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sitten vuoka 200-asteiseen uuniin 14–18 minuutiksi. Otettuasi vuoan uunista peitä vuoka foliolla ja anna munien jatkaa kypsymistä kuumassa vuoassa noin viiden minuutin ajan.

Aamiaiskupit sopivat loistavasti myös brunssille.

Katso videolta, miten aamiaiskupit käytännössä valmistuvat:

Jos videosi näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat