Uskomaton pizzapohja: Vain kaksi ainesta ja superterveellinen!

Kukkakaalipizza
Shutterstock

Pizzapohjaa ei aina ole pakko valmistaa perinteiseen vehnäjauhotaikinaan.

Uskomatonta mutta totta: pizzapohjan voi valmistaa myös kukkakaalista. Tähän pizzapohjaan ei itseasiassa tarvita kuin kaksi ainesosaa: kukkakaalia ja kananmunaa.

Tämä pizza ei tietenkään maistu aivan samalta kuin perinteinen vehnäversio, mutta on taatusti herkullinen ja mainio vaihtoehto niille, jotka haluavat vältellä hiilihydraatteja tai noudattavat gluteenitonta ruokavaliota.

Kahden ainesosan pizzapohja

Ainekset:
450g kukkakaalia
2 kananmunaa

Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.

Laita kukkakaalit tehosekoittimeen, kunnes ne ovat pilkkoutuneet melko tasaiseksi massaksi.

Laita kukkakaalimassa mikronkestävään astiaan ja kypsennä mikrossa noin 5 minuuttia. Purista kukkakaalimassasta ylimääräinen neste pois esimerkiksi keittiöpyyhkeen avulla.

Sekoita kukkakaalimassa ja kananmunat hyvin kulhossa. Levitä massa leivinpaperilla peitetyn pellin päälle pizzapohjan muotoon. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

Laita täytteet pohjan päälle ja kypsennä vielä 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes täytteet ovat kypsyneet.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!