Uskomaton pizzapohja: Vain kaksi ainesta ja superterveellinen!
Pizzapohjaa ei aina ole pakko valmistaa perinteiseen vehnäjauhotaikinaan.
Uskomatonta mutta totta: pizzapohjan voi valmistaa myös kukkakaalista. Tähän pizzapohjaan ei itseasiassa tarvita kuin kaksi ainesosaa: kukkakaalia ja kananmunaa.
Tämä pizza ei tietenkään maistu aivan samalta kuin perinteinen vehnäversio, mutta on taatusti herkullinen ja mainio vaihtoehto niille, jotka haluavat vältellä hiilihydraatteja tai noudattavat gluteenitonta ruokavaliota.
Kahden ainesosan pizzapohja
Ainekset:
450g kukkakaalia
2 kananmunaa
Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
Laita kukkakaalit tehosekoittimeen, kunnes ne ovat pilkkoutuneet melko tasaiseksi massaksi.
Laita kukkakaalimassa mikronkestävään astiaan ja kypsennä mikrossa noin 5 minuuttia. Purista kukkakaalimassasta ylimääräinen neste pois esimerkiksi keittiöpyyhkeen avulla.
Sekoita kukkakaalimassa ja kananmunat hyvin kulhossa. Levitä massa leivinpaperilla peitetyn pellin päälle pizzapohjan muotoon. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.
Laita täytteet pohjan päälle ja kypsennä vielä 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes täytteet ovat kypsyneet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti