Uskoisitko? Yllättävä raaka-aine tekee pekonista entistä herkullisempaa

Shutterstock

Mikäpä olisi sen otollisempi ajankohta herkutella pekonilla kuin syksyinen lauantaiaamu? Poimi vinkit herkullisen olutkuorrutuksen valmistamiseen pekonille!

Olutta käytetään osana useita ruokalajeja antamassa makua, mutta yllättäen olut sopii erityisen hyvin maustamaan myös pekonin. Myös sinapin omintakeinen maku täydentää onnistuneesti tuttua pekonin makua aamupalapöydässä tai brunssilla.

Olutkuorrutettu pekoni

0,6 dlhunajaa
0,6 dlvaahterasiirappia
1,2 dltummaa lager-olutta
0,5 rklrakeista sinappia
0,5 rklkuivaa sinappia
8 paksua siivuapekonia

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.

Lisää hunaja ja vaahterasiirappi pienelle pannille ja kuumenna aineksia keskilämmöllä, kunnes seos kiehuu. Anna seoksen kiehua hiljalleen 3–4 minuuttia.

Lisää olut ja anna ainesten kiehua hiljalleen niin kauan, että seoksen määrä on puolittunut.

Ota seos pois levyltä ja lisää molemmat sinapit.

Asettele pekonit pellille ja laita niiden päälle leivinpaperi. Paista uunissa 14–15 minuuttia.

Kuivaa ylimääräinen rasva pekoneista talouspaperilla ja valele pekonit kastikkeella.

Säädä uunin lämpötilaksi 135 astetta ja paista pekoneita uunissa 40–45 minuuttia.

Nosta pekonit uunista kastikepuoli ylöspäin talouspaperille ja tarjoile.

Lähde: Popsugar.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!