Tuliko herkuteltua viikonloppuna? Näin pääset takaisin ruotuun
Jos viikonloppu on kulunut herkutellen, kannattaa seuraava viikko aloitta terveellisimmillä valinnoilla.
Kaikilla on hetkiä, kun herkuttelulle ja mässilylle joutuu antamaan periksi. Seuraavana päivänä olo saattaa kuitenkin olla kurja. Jos kulunut viikonloppu on kulunut ruoan ja juominkien parissa, kokeile palautumiseen seuraavia vinkkejä heti huomenna.
1. Nauti oikeista raaka-aineista koostettu mehu
Valmista itsellesi runsaasti hedelmiä ja vihanneksia sisältävä mehu. Vaihtoehtoja on monia, mutta voit kokeilla esimerkiksi lehtikaalia, appelsiinia, omenaa, porkkanaa ja päärynöitä. Jos ostat mehun valmiina, varmista että se on 100-prosenttisesti mehua ilman lisättyjä makeutus- tai säilytysaineita.
2. Syö lounaaksi salaatti
Nauti lounaaksi herkullinen salaatti, joka voi sisältää vaikkapa rucolaa, oliiveja, artisokan sydämiä ja seesaminsiemeniä. Tummat lehtivihannekset auttavat sisältämänsä klorofyllin ansiosta puhdistamaan maksaa luonnollisin keinoin. Oliiveista saat rautaa ja E-vitamiineja ja artisokan sydämet auttavat sulattamaan rasvaa. Seesaminsiemenet auttavat madaltamaan huonoa kolesterolia ja lisäksi saat niistä niasiinia. Nauti salaatin kanssa suuri lasillinen vettä.
3. Älä sorru päivällisellä valmisruokiin
Valmista päivällinen itse. Älä sorru kaupasta ostettaviin helppoihin ja nopeisiin, mutta täynnä säilytysaineita ja teollisia ainesosia sisältväiin eineksiin. Voit tehdä kotonakin nopeita ja helppoja ruokia. KOKEILE VAIKKA TÄTÄ: Hanna Sumarin superhelppo resepti: Pastakastike valmistuu minuutissa!
4. Juo paljon vettä!
Tähtää ainakin siihen, että joisit pari litraa vettä päivän aikana. LUE MYÖS: Juotko liian vähän vettä? Näillä keinoilla kumoat lisää lasillisia
LUE MYÖS:
Lähde: MindBodyGreen
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje