Tuleeko syöpöteltyä liikaa? Lue nämä vinkit ennen lounastaukoa!
Usein työpäivän aikana lounashetken aikana tulee syöpöteltyä kiireellä jotain rasvaista ja nopeaa. Ennen lounastaukoa kannattaa kuitenkin juoda lasillinen vettä ja ottaa huomioon myös viisi muuta vinkkiä, jotka pitävät kilot kurissa.
Lue kaikki, mitä sinun pitää tietää lounaalla painonpudotuksesta.
1. Juo vettä
Ennen lounasta kannattaa juoda lasillinen vettä, koska silloin liiallinen nälän tunne katoaa. Tällöin et herkuttele niin nopeasti ja paljon kuin muutoin.
2. Pakkaa eväät
Aina ei voi olla varma kuinka paljon kilokaloreita kahviloiden ja ruokaloiden annokset sisältävät. Kannattaakin pakata eväät mukaan ja laskea paljon kaloreita annoksesi sisältää.
3. Syö kuituja ja proteiineja
Kuidut ja proteiinit pitävät nälän loitolla pitkään, joten sinun ei tee mieli napata ylimääräisiä kilokaloreita pienten naposteltavien muodossa.Lue myös: Tiesitkö? Näitä ravintorikkaita vihanneksia lautaselle kannattaa laittaa
4. Poistu työpöydän ääreltä
Et kiinnitä tarpeeksi huomiota ruokaasi, kun tuijotat tietokoneesi ruutua tai teet muutoin töitä ruokailun aikana. Tällöin aivosi eivät pysty varsinaisesti rekisteröimään jokaista maistuvaa haarukallista ja mielesi tekee takuulla herkutella enemmän ruokailun jälkeen. Lue myös: 5 syytä – älä koskaan syö lounasta työpöydän ääressä
5. Kaikkea ei ole pakko syödä
Muista, että sinun ei tarvitse syödä lautasta tyhjäksi, jos olosi on jo täysi. Voit pakata ruoan mukaasi ja syödä sen sitten, kun nälkä taas yllättää. Nauti ruoasta rauhassa ja kiinnitä huomiota jokaiseen suupalaan ja nälkä pysyy kaukaisuudessa kauemmin.
6. Päätä annos makupalaan
Lounas kannattaa päättää pieneen makupalaan, jotta olosi on tyytyväisempi.
Lähde: Fit Sugar
Oletko Suomen paras grillaaja? Hae mukaan Grillikuume-sarjaan täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan